La Baronessa de Terrades i la seva filla Clotilde són les protagonistes de la nova visita dalinina de la capital de l’Alt Empordà. Impulsada conjuntament per les Guies de Figueres i els Amics dels Museu Dalí, aquesta nova proposta teatralitzada adreçada al públic familiar s’estrenarà el 26 de juny, a les 11 de matí. A partir d’aquella data s’incorporarà a l’oferta de rutes per la ciutat que ofereix l’Oficina de Turisme local.

En Vadoret i el seu osset és una proposta per a famílies amb mainada nascuda a partir de la Ruta Dalí inaugurada el mes de març de l’any passat. Bel Bellvehí i Anna Garcia Casals donen vida a la baronessa i la seva filla, grans amigues de la família Dalí. El Museu del Joguet de Catalunya, antiga casa pairal dels Barons de Terrades, és el punt de partida d’aquesta visita teatralitzada que serveix per a descobrir la història de Don Osito Marquina i la infantesa dels seus propietaris, els germans Salvador i Anna Maria Dalí. A continuació, guiaran els participants pels carrers de Figueres resseguint l'itinerari de les formigues dalinianes, inclosa l'entrada al Museu de l'Empordà, tot jugant amb el surrealisme. Aquest camí de formiguetes conduirà fins al punt final de la visita, l'exterior del Teatre-Museu Dalí.

La visita inaugural està reservada a socis dels Amics dels Museus Dalí prèvia reserva i confirmació prèvia a través de la pàgina web de l'entitat. L'aforament és limitat.