L’any passat, malgrat les circumstàncies, el Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà, el FASTT, va ser-hi amb un format més reduït. Es tractava, diuen, d’una edició de transició que enguany reneix amb més força proposant, entre el 8 i el 18 de juliol, dotze espectacles, tant de dia com de nit, a espais singulars i a l’aire lliure de sis petits pobles: Palau de Santa Eulàlia, Garrigàs, Sant Mori, Siurana, Vilaür i Vilamacolum. Les entrades ja són a la venda al preu de 16 euros al web del festival fastt.cat.

Els organitzadors expliquen que la intenció del FASTT de dia és «fomentar la participació ciutadana i la col·laboració». Això es tradueix amb una experiència de creació col·lectiva on veïns dels diferents municipis treballaran amb el Colectivo Lamajara. El resultat es podrà veure a cadascun d’aquests pobles. El FASTT de nit segueix amb el model d’anteriors edicions: espectacle professional de mitjà i gran format i sopars a l’aire lliure. Així el 8 de juliol, Anna Polo i Oye Sherman porten l’espectacle Oye Polo a la pista de bàsquet de Siurana. El 9 de juliol Laminimal representa Phillipe The Sixth a la pista coberta de Vilaür mentre que Obskené interpreta Fuenteovejuna, a la plaça Major de Vilamacolum, el dia 10 de juliol.

La companyia Los Galindos seguiran la següent setmana amb MDR (Mort de Riure) a l’Ajuntament de Palau de Santa Eulàlia, el 15 de juliol. El Festival d’arts escèniques es clourà amb La Copla de Wisconsin i el seu There was a fiesta!, el 16 de juliol a la pista del centre cívic de Garrigàs, i Sixto Paz i El Terrat amb Les coses excepcionals, el 17 de juliol, darrera l’Ajuntament de Sant Mori. Tots els espais obriran portes a partir de dos quarts de vuit del vespre i els espectacles començaran a les deu de la nit.