Josep Maria Joan i Josep Playà són els protagonistes del diàleg que, amb motiu de l’exposició Els primers vint anys de Salvador Dalí, el Museu del Joguet de Catalunya i els Amics dels Museus Dalí han programat per dissabte 29 de juny, a les 11 del matí.

El fundador del Museu conversarà amb el periodista i estudiós dalinià sobre la gènesi d’aquesta exposició, així com la seva relació personal amb Salvador i Anna Maria Dalí, i el seu entorn. Entre d'altres, els assistents descobriran com és que l’Osito Marquina dels germans Dalí va acabar al Museu del Joguet?, quin dibuix li va dedicar Salvador Dalí a Josep Maria Joan quan tenia 10 anys? o d’on provenen les fotos de Dalí ballant el xarleston o fent acampada al Cap de Creus?

Disset anys després de ser inaugurada amb motiu del centenari del naixement del geni, la Sala Oberta torna a acollir desenes d'imatges de la primera etapa de vida de l'artista. Les instantànies no només retraten els primers anys del pintor sinó que també s'endinsen en la quotidianitat familiar de la seva infància, amb apartats dedicats al pare, a la mare, a la seva germana Anna Maria i al seu germà mort.

A més, recull documentació sobre l'etapa escolar de Dalí, les seves primeres exposicions, les primeres col·laboracions editorials que va fer i dedica un un espai al joguet més estimat per Anna Maria i Dalí i a qui Federico García Lorca va donar nom, Don Osito Marquina.

Aquesta activitat es farà a la Sala Brossa-Frègoli del Museu del Joguet i està subjecta a les recomanacions sanitàries i administratives que estiguin vigents el dia de la seva celebració. Per aquest motiu, cal reserva prèvia a l’acte i confirmació a través del correu electrònic.

L’entrada a l’acte és oberta al públic, amb aforament limitat i prèvia reserva a la web www.amicsmuseusdali.com