Per vuitè any consecutiu, Albanyà torna a acollir, aquest cap de setmana, la Fira del Bolet que es farà entre el càmping Bassegoda i el mateix nucli del poble. Una de les novetats d´aquest any és la desaparició del concurs de bolets, ja que el temps no ha estat propici per trobar bolets, tot i que sí que es manté l´exhibició pública de bolets tòxics i comestibles i un tast de cuina feta amb aquest producte i elaborada pels membres de la comissió de festes.

Per donar un toc més festiu a Albanyà, des de fa dies, els nens de l´escola de Lliurona treballen amb material reciclat i paper per elaborar la decoració de la fira. També es faran tallers, el mateix dissabte, al càmping i, a la tarda, si el temps ho permet, es penjaran els treballs pels carrers.

Col·laboració de tot el poble

La fira, pròpiament dita, obrirà les portes diumenge a les 10 del matí. Hi haurà una sèrie de parades d´artesania i alimentació i moltes també promogudes pels mateixos veïns d´Albanyà que posaran a la venda des de bolets fins a coques o plantes. «Tothom mira de col·laborar d´una manera o altra», reconeix Roser Bech, membre de la comissió organitzadora. El plat fort de la fira serà l´exposició de bolets a l´entrada de l´església, bolets que s´hauran recollit al llarg de la setmana i que s´exhibiran amb la seva respectiva explicació. Per anar més enllà, els bolets també es podran degustar gràcies als plats cuinats pels veïns.

A la fira, no hi faltarà un espectacle de circ amb Los Galindos, companyia que també s´encarregarà del pregó de la fira, i un conta-contes. A més, s´instal·laran tobogans i inflables.