El dissabte 27 d'octubre, l´Àrea d´Ensenyament de Roses instal·larà a la plaça Frederic Rahola un Planetari Portàtil Digital amb projecció de 360 graus i oferirà espectacles audiovisuals amb tecnologia digital d´última generació. Les activitats es desenvoluparan entre les 11 i les 19 h, amb sessions dividides en funció dels públics a qui es dirigeixen: petits astrònoms, joves i públic adult. L´entrada és gratuïta (limitada a l´aforament).

La jornada astronòmica s´iniciarà amb les sessions per a petits astrònoms (infants menors de 7 anys acompanyats d´adults), on es descriuran el dia i la nit, es parlarà de les constel·lacions i s´oferirà un emocionant viatge a la lluna.

Els majors de 7 anys, joves i adults, podran gaudir de la projecció de la pel·lícula 'Galaktos' (25 minuts de durada), consistent en un viatge a través de la via làctia que permetrà conèixer els meravellosos paisatges còsmics: estrelles, nebuloses, un perillós forat negre....

Es projectaran també la pel·lícula 'Orígens de la Vida' (30 minuts), destinada al públic major de 10 anys, la qual intenta resoldre algunes de les preguntes més profundes de la ciència: l´origen de la vida i la recerca humana fora del nostre planeta; i 'Deep Sky' (majors de 12 anys), un viatge de 30 minuts on es poden conèixer impressionants objectes de la nostra galàxia, com nebuloses i cúmuls estel·lars, així com altres galàxies que formen part del nostre misteriós univers.

En finalitzar les projeccions dels films, els assistents podran gaudir en directe del cel diürn i nocturn de Roses.

Les diferents activitats es realitzaran en sessions de matí i tarda (veure horaris en el document adjunt) i aniran a càrrec d´Univers Quark, entitat dedicada als serveis d´astronomia didàctica i recreativa, i del llicenciat en astronomia i divulgador del centre d´observació de l´univers, Joan Pujol.

Aquesta activitat s´inclou dins el programa Aprenem Jugant impulsat per l´Àrea d´Ensenyament de l´Ajuntament de Roses, el qual, a partir de l´organització de diferents activitats destinades a escolars i a les seves famílies, dóna resposta a les curiositats d´infants i joves, tot promovent un ensenyament actiu i responsable enfront els nous reptes de la societat.