Aquest divendres i dissabte dues veus igualment enèrgiques, la de Rosana i David Bustamante que actuaran a la Basílica de Castelló d’Empúries i a la Ciutadella. L’artista canària, amb la música al cap des que té ús de raó i una guitarra a les mans per acompanyar la seva poesia sensible i enèrgica, segueix acumulant èxits gràcies al seu estil apassionat. El seu somriure perenne torna als escenaris per a presentar el seu darrer treball, En la memoria de la piel (2016), que no ha sortit de la llista dels discs més venuts del país des de la seva publicació. Onze cançons inèdites en les que l’artista torna a obrir-nos la porta a la seva ànima musical, reivindicant el gust per les petites coses, l’imperceptible, allò que, al cap i a la fi, és el que més importa.

Manté, per tant, la fidelitat a aquells principis que ja van quedar establerts en el seu triomfal debut, Lunas Rotas (1996), que la va elevar a una velocitat mai abans vista a Espanya, incloent cançons com ara El Talismán, A fuego lento, o Si tú no estás, èxits instantanis la qualitat dels quals queda demostrada per la seva pervivència a través dels anys en els cors del públic espanyol i llatinoamericà. El seu espectacle en viu és pur folk-pop mestís carregat d’energia que renova completa- ment i omple de positivitat a l’espectador que s’hi entrega.

Polèmica per plagi

I dissabe és el torn de David Bustamante,que arriba a Roses enmig de la polèmica que ha suscitat la gran similitut entre el seu nou single Lo pide el alma i un tema que va publicar el seu exprofesor, Manu Guix a l’acadèmia d’Operación Triunfo Ara, del àlbum Pas a pas. A banda d’això Bustamante oferià un espectacle únic combinant els darrers èxits i els temes del darrer treball Amor de los Dos.