Arriba Halloween i, amb ell, la porta s'obre al terror. Aquest divendres, al vespre, els comensals de McDonald's Figueres, a l'avinguda Salvador Dalí, es trobaran amb uns companys de taula singulars: són els fills de la foscor, éssers de la nit, éssers d'ultratomba que es delecten amb la sang i el fetge de les seves víctimes. Tots ells, amb un posat molt cinematogràfic, desfilaran entre les taules del local, a partir de dos quarts de nou, per donar-se a conèixer i convidar-los a tots a la gran cita que han preparat, el 5 de novembre a Vilamalla, al seu particular Pavelló del Pànic.

Enguany, el Pavelló del Pànic compleix cinc anys. Aquesta iniciativa, impulsada per l'associació Joves Vilamallenks, amb el suport de l'Ajuntament i l'Àrea Jove, mou cada any una setantena de joves, i algun adult, que transformen el pavelló municipal del poble en una immensa casa del terror. Una casa que atrau frikis d'aquest univers d'arreu de la comarca i de més enllà. L'any passat, unes 1.200 persones de totes les edats -no hi ha un límit d'edat per entrar, és criteri dels pares- es van deixar seduir o aterroritzar per un munt de personatges terrorífics. En aquests cinc anys, s'han viscut tota mena de situacions i, fins i tot, no han faltat les pèrdues de coneixement d'alguns visitants.

El 5è Pavelló del Pànic vol homenatjar enguany als clàssics cinematogràfics del terror. "Tenim una història al darrere, però nosaltres ens muntem la nostra pròpia pel·lícula", explica Laura Felgueres, coordinadora del Pavelló i dinamitzadora juvenil, que afegeix que a cada sala del pavelló es reproduirà una ambientació diferent. Segons Felgueres, el més complex és la part organitzativa, tot el procés previ, la recerca del material. La majoria del que utilitzen són coses reciclades, ja que el pressupost és reduït. Tot i això, en aquests darrers cinc anys, han aconseguit engrescar un munt d'empreses de la comarca que els donen suport com és el cas de McDonald's, on els joves escalfen motors i "van perdent la timidesa".

Per promoure el Pavelló, cada any, els joves enregistren un videoclip de producció pròpia, cada cop més reeixit. Enguany, l'han penjat a les xarxes socials i ha tingut molt bona acollida. El dia del Pavelló, fora de l'equipament, se celebrarà la trobada d'entitats juvenils de l'Alt Empordà, a la tarda, i una donació de sang voluntària. Per amenitzar l'espera a la cua del pavelló, hi haurà un espectacle percussió de Tramuntakada i de l'escola Dance Me. Per primer cop, la companyia Excalibur també participarà amb un espectacle teatral i pirotècnic. Les entrades per al Pavelló costen 2,5 euros i es poden comprar a McDonalds, al pavelló de Vilamalla, o el mateix dia.