La companyia de teatre Tequatre torna als escenaris després de dedicar-se en els darrers anys al teatre de carrer.

Segons expliquen a través d'una nota de premsa, "Han calgut molts assajos i un gran esforç per part de tots els membres, que som amateurs, per poder estrenar un muntatge, que tot i ser senzill, vol significar un canvi d´estil i una consolidació de la companyia altempordanesa".

Una escenografia minimalista amb dos bancs, un fanal i una paperera, entre altres objectes, transportaran al públic a un parc de qualsevol ciutat on les desventures dels protagonistes ens faran adonar que tots som iguals i tots perseguim els mateixos desitjos.

"Tornar a l´escenari ens fa especial il·lusió. El Teatre Municipal el Jardí ens va veure néixer com a companyia i poder estrenar de nou aquí és magnífic. Com en l´obra anterior, 'Retalls', també farem pujar el públic a l´escenari per apropar-lo més a la funció." explica un dels membres de la companyia Tequatre.

En aquesta ocasió els actors de Tequatre seran, per ordre d´aparició: Carme Magester - Anita, Ramon Gómez - Policia, Ricard Catalan - Sasha, Jaume Pujadas - El Puça i Cristina Carbonell - Paulie. Àngels Barrientos i Jaume Pujadas tornen a compartir la direcció, que ha comptat amb l´assessorament tècnic de Pep Vila i el disseny de l´il·luminació que ha anat a càrrec de Jordi Llongueras.

'Antígona a Nova York', porta a l´actualitat un relat que té en la seva base el famós mite immortalitzat per Sófocles al segle V aC.

El polonès Janusz Glovacki firma aquest text contemporani i ple de realisme. La revisió del mite proposada pel dramaturg converteix Antígona en Anita, una jove de Puerto Rico que viu en la indigència i que lluita per donar-li a la seva parella un enterrament digne. En aquesta aventura l´acompanyen altres exiliats que, com ella, buscaven el seu somni i que han acabat mendicant en un parc de la ciutat.

Les entrades ja es poden comprar per 10 €, anticipadament, a Figueres, al Casino Menestral Figuerenc i a la botiga el País Petit i a Castelló d´Empúries, a l´Oficina de Turisme del Centre Històric i a l´Ecomuseu - Farinera. El mateix dia de la funció, es podran comprar les entrades a taquilla al preu de 12 €.