'El fotógrafo de Minamata' i 'Crónica de una tormenta', dos dels films del recent BCN Film Fest, aterren divendres als cinemes. El primer és el biopic protagonitzat i coproduït per Johnny Depp sobre el fotoperiodista Eugene Smith i el seu treball sobre el desastre humà i ambiental a la ciutat japonesa de Mianmata l'any 1971. La segona, dirigida per Mariana Barassi, és una pel·lícula sobre el món del periodisme i una trama amorosa protagonitzada per Clara Lago i Ernesto Alterio. Una altra estrena destacada és la cinta independent 'El verano de Cody', un dels 10 millors films de l'any passat segons la National Board of Review i que ja estava disponible a Filmin. Netflix estrena 'La família Mitchell contra les màquines', disponible en català.

'El verano de Cody'

En Cody, un nen de vuit anys introvertit i sensible d'ascendència coreana, viatja amb la seva mare, la Kathy, al petit poble on vivia la seva tieta per netejar i vendre la casa després que hagi mort. Mentre la Kathy descobreix que coneixia molt poc a la seva germana, en Cody comença una amistat especial amb en Del, un veterà de la guerra de Corea que viu al costat. Amb tot, el film és un comiat a l'actor Brian Dennehy, qui va morir poc després de rodar la pel·lícula. La història ha triomfat als Estats Units i els premis National Board of Review l'han situat entre els 10 millors films de l'any.

'Charulata. La esposa solitaria'

El film ambientat a l'Índia de finals del segle XIX, quan era una colònia anglesa, narra la història de la Charu, una dona de l'alta societat que porta una vida ociosa. La pel·lícula està basada en un relat del Premi Nobel Rebindranath Tagore.

'Crónica de una tormenta'

Una setmana després del seu pas pel BCN Film Fest, s'estrena 'Crónica de una tormenta', un drama dirigit per Mariana Barassi sobre el món del periodisme, l'amor, la mort i el sexe, protagonitzat per la pròpia Clara Lago, Ernesto Alterio i Quique Fernández. Antonio, el director d'un important diari, ha de triar al seu successor. Maca, una dona que aposta per la cooperació entre els membres de l'empresa i no per la verticalitat en el treball, competirà contra l'altre subdirector, Vargas, un periodista manipulador. La nit en la qual Antonio li explica a Maca el procés de selecció, tots dos es queden tancats en el diari per una forta tempesta.

'El fotógrafo de Minamata'

Johnny Depp va presentar a Barcelona el seu darrer film, 'El fotógrafo de Minamata', en el marc del BCN Film Fest. Depp va mostrar la seva admiració cap a Eugene Smith, el fotoperiodista que encarna a la pel·lícula, de qui ha lloat el "compromís" amb la seva professió i el fet que d'alguna manera es prestés a "matar una part de la seva ànima" en cada fotografia que va fer, sent al llocs dels fets per testimoniar tragèdies com la de Minamata.

Depp i el director de la pel·lícula, Andrew Levitas, van defensar la cinta, un aproximació a la vida del fotògraf Eugene Smith. En concret, la cinta se centra en el treball del fotoperiodista nord-americà a la ciutat de costa japonesa de Mianmata després que els seus habitants fossin massivament enverinats l'any 1971 pels vessaments reiterats de mercuri al mar per part d'una indústria.

'Police'

El popular actor francès Omar Sy protagonitza, juntament amb Virginie Efira, Grégory Gadebois aquest film d'Anne Fontaine sobre el dilema ètic de tres policies que executen l'extradició d'un ciutadà en territori francès. Els tres agents accepten la missió fora de les seves funcions habituals de conduir un estranger fins a la frontera (l'aeroport), però en aquest trànsit un dels agents compren que sí el pres torna al seu país serà executat i intenta convèncer els seus companys perquè el deixin fugir.

'Chaos Walking'

'Chaos Walking' és un film de ciència ficció que segueix els passos de Todd, un jove que ha crescut pensant que Masilla va ser la responsable que totes les dones desaparesquessin per culpa d'un germen, mentre que els homes eren contagiats per un virus. Tot canviarà amb l'arribada de Viola, una dona que arriba per avisar d'una amenaça que està a punt d'arribar a aquest planeta.

'Nadie'

'Nadie' és un trhiller psicològic protagonitzat per Bob Odenkirk, el popular actor de les sèries 'Breaking Bad' i 'Better Call Saul'. Al film és Hutch Mansell, pare de família, que davant d'un assalt violent a casa seva adopta una actitud passiva per evitar danys majors. A posteriori, penedit de la seva actitud, és pres de la ràbia i comença un camí d'autodestrucció que, no obstant això, li fa descobrir habilitats de lluita que desconeixia que posseïa.

'Yalda La noche del perdón'

El cineasta iranià Massoud Bakhshi presenta la seva nova pel·lícula 'Yalda. La noche del perdón'. Al film, la jove Maryam mata de forma accidental el seu marit Naser, de 65 anys. La protagonista sap que l'única forma que la puguin absoldre és amb el perdó de la família, concretament de la filla del seu marit, més gran que ella.

'La comunitat de l'anell' , reestrena d'aniversari

Coincidint amb el vintè aniversari de l'estrena del primer film de la trilogia del Senyor dels Anells, 'La comunitat de l'anell', de Peter Jackson, Warner Bros porta als cinemes la reestrena de la pel·lícula. En aquest primer episodi, el jove hobbit Frodo Bolsón comprèn que ha de dur l'anell de poder fins allà on va ser forjat per Sauron, per destruir-lo abans no el trobi ell i sotmeti la terra a una era de foscor. Una petita expedició l'acompanyarà en aquesta llarga i perillosa aventura.

'Capità Dent de Sabre i el diamant màgic'

Aquesta setmana s'estrena en català la pel·lícula d'animació 'Capità Dent de Sabre i el diamant màgic', dirigida per Marit Moum Aune i Rasmus A. Sivertsen.

'L'univers en miniatura de No-No'

També s'estrena en català aquesta setmana 'L'univers en miniatura de No-No', de Wassim Boutaleb Joutei i Mathieu Auvray. L'ornitorrinc No-No i els seus amics viuen a Les Basses del Bosc una vida tranquil·la i pacífica, fan pícnics i migdiades i sempre estan preparats per viure noves aventures.

'Nomadland', dels Òscars a les plataformes

Flamant guanyadora dels Premis Oscar 2021 (millor pel·lícula, millor direcció per Chloé Zhao i millor intèrpret femenina per a Frances McDormand), 'Nomadland' aterra a la plataforma Disney+. El film sobre el fenomen nord-americà del nomadisme en caravana entre persones de la tercera edat arriba a la pantalla petita un mes després de la seva estrena als cinemes, on segueix encara amb èxit de taquilla.

D'altra banda, la plataforma estrena dimarts vinent la sèrie animada 'Star Wars: La Remesa Mala' és la continuació de 'Star Wars: The Clone Wars'. Aquest cop els personatges s'internaran en una galàxia que canviarà ràpidament just després de les Guerres Clon. Els membres de 'La Remesa Mala', un singular grup de clons que difereixen genèticament dels seus germans de l'anomenat 'Exèrcit Clon', tenen una habilitat excepcional que els converteix en soldats extraordinàriament efectius i un equip imbatible. Els protagonistes emprendran diferents missions i lluitaran per mantenir-se i trobar noves metes.

I Netflix estrena disponible en VOSC i doblada al català el film d'animació 'La família Mitchell contra les màquines'. Dels mateixos creadors de 'La LEGO pel·lícula' i 'Spider-Man: un nuevo universo', arriba aquesta nova comèdia d'animació, plena d'acció, sobre una família corrent que s'enfronta a un gran repte: salvar el món de "l'apocalipsi robòtic".

La mateixa plataforma estrena dos films. 'La apariencia de las cosas', basada en Basada en la novel·la d'Elizabeth Brundage. Després de mudar-se a un petit poble a la vall del riu Hudson, una parella de Manhattan descobreix que el seu matrimoni està impregnat sinistra capaç de rivalitzar amb la tèrbola història del seu nou domicili.

I 'El discípulo': Sharad Nerlukar dedica la seva vida a convertir-se en vocalista de música clàssica hindú, davant els recels de la seva pròpia famiília i els antics mestres de la seva religió. Amb el temps, es demana si realment podrà assolir l'excel·lència amb tota aquesta oposició.

Filmin estrena diversos títols aquesta setmana, entre els quals '3 días en Quiberón', un biopic en blanc i negre que desvetlla l'última etapa de l'actriu de cinema austríaca Romy Schneider. També destaca la sèrie 'Una conspiración sueca', una comèdia conspiranoica que beu de les teories sobre el misteriós assassinat d'Olof Palme. I finalment, la pel·lícula 'Koko-di koko-da', de Johannes Nyholm, definida com la versió macabra d' 'Atrapat en el temps', i que mostra els pros i contres d'anar de càmping.

'Sin remordimientos', a Amazon Prime Video

Amazon Prime estrena 'Sin Remordimientos de tom Clancy', la pel·lícula que narra l'origen de la història de John Clark, un dels personatges més populars de l'univers Jack Ryan. Clarck descobrirà una conspiració internacional mentre busca fer justícia per l'assassinat de la seva dona embarassada.

Finalment, HBO estrena la quarta temporada de 'El cuento de la criada', on June continuarà amb la seva lluita per la llibertat. Se li acostaran nous desafiaments, que posaran en qüestió els seus propis desitjos de justícia i venjança. Tot plegat amenaça de destruir-la i consumir les seves relacions més estimades.