Aquest diumenge, 10 de gener, TV3 estrena "Batalla monumental", el nou programa que triarà el monument favorit dels catalans i les catalanes. Presentat per Roger de Gràcia i amb Candela Figueras i Ivan Medina com a reporters, començarà dedicant el primer capítol a una batalla de clàssics que enfrontarà els jaciments arqueològics d'Empúries i Tàrraco

Les restes arqueològiques d'Empúries i de Tàrraco, el castell de Miravet i el castell de Cardona, l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, La Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, i la Seu Vella de Lleida i la Catedral de Girona són els dotze monuments que competiran durant els vuit capítols de "Batalla monumental". El programa que enfrontarà castells contra claustres, jaciments contra amfiteatres o monestirs contra hospitals, divertirà els espectadors involucrant gent del territori, descobrint històries increïbles i joies desconegudes.

El popular comunicador Roger de Gràcia, que actualment dirigeix i presenta "Estat de Gràcia" a Catalunya Ràdio, és el mestre de cerimònies d'aquesta batalla singular, en què es presentaran dos monuments i se'ls posarà cara a cara. Aquí entraran en joc Candela Figueras i Ivan Medina, els reporters que viatjaran en paral·lel a cada localització: cadascun haurà de buscar les millors armes i històries per fer que el seu monument sigui el guanyador de cada programa, per mitjà dels vots dels espectadors.

Els catalans seran el jurat de "Batalla monumental": l'audiència decidirà el guanyador de cada setmana votant a través de les xarxes socials de @BatallaTV3 a Instagram, Twitter i Facebook. Els sis monuments finalistes passaran a la gran final, que es disputarà en un programa especial en directe, en què competiran per ser el Monument Favorit de Catalunya.

A més de la participació dels espectadors, també comptarà amb la intervenció de personatges populars vinculats emocionalment amb cada monument, com Xavier Sala-i-Martín, Custo Dalmau, Benedetta Tagliabue, Javier Mariscal, Joan Roca, Fermí Fernàndez, Sebastià d'Arbó o l'actriu de la popular sèrie "Les de l'hoquei" Laia Fontan, que posaran el seu gra de sorra per fer decantar les votacions del públic.

El programa, dirigit per Uri Garcia ("Joc de cartes", "Casal Rock", "El 23F des de dins", Premi Ondas 2001) i produït per Sàpiens (Som*) ("Sota terra", "Manual de supervivència", "La mort de Guillem"), mostrarà cadascun dels monuments seleccionats amb una bellesa, intensitat i profunditat mai vistes fins ara, d'una manera entretinguda i rigorosa.

El primer capítol: batalla de clàssics entre Empúries i Tàrraco

En la seva estrena, la nit del diumenge 10 de gener, la "Batalla monumental" es lliurarà entre els dos jaciments clàssics més espectaculars de Catalunya: Empúries i Tàrraco. Amb Roger de Gràcia com a mestre de cerimònies i amb els reporters del programa desplaçats a cada un dels monuments, la Candela Figueras i l'Ivan Medina donaran a conèixer testimonis i s'exposaran arguments per fer decantar el públic a favor de cada un d'ells.

La Candela viatjarà fins a la Tàrraco romana i l'Ivan fins a l'antiga ciutat d'Emporion per posar cara a cara dos dels jaciments arqueològics més icònics de Catalunya. Disposats a fer que el seu sigui el més èpic, l'Ivan es posarà a la pell d'un comerciant grec a Emporion i la Candela es convertirà en una gladiadora romana per defensar Tàrraco a l'amfiteatre de la ciutat.

En aquesta batalla, els ajudaran a convèncer l'audiència personatges populars com l'actor i humorista Fermí Fernàndez o el reconegut economista Xavier Sala-i-Martín. I seran els espectadors els que decidiran el guanyador d'aquest duel de clàssics que passarà a la gran final votant a través de les xarxes socials de @BatallaTV3.

"Batalla monumental", una producció de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens (Som*) i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, és un dels projectes seleccionats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport del Departament de Cultura, a la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d'aquest sector.