L'adaptació de la novel·la 'Les bruixes', de Roald Dahl, serà una de les protagonistes cinematogràfiques de la setmana amb la pel·lícula 'Las Brujas', protagonitzada per Anne Hathaway i a càrrec de Robert Zemeckis, de 'Regreso al futuro. La pel·lícula explica la història d'un orfe que marxa amb la seva àvia a la costa i topen amb la Gran Bruixa, que ha reunit les seves seguidores de tot el planeta per executar terribles plans. També destacà 'Sentimental', l'adaptació de Cesc Gay de la seva primera obra teatral 'Els veïns de dalt', amb Javier Cámara, Griselda Siciliani, Alberto San Juan i Belén Cuesta. Altres estrenes de la setmana són 'Emma' amb Taylor-Joy, i 'El cerro de los dioses', de Daniel M. Caneiro, amb participació de TV3.

'Jóvenes y brujas'

També de temàtica relacionada amb la bruixeria, arribarà a les sales la producció 'Jóvenes y brujas', on un grup d'estudiants d'institut decideixen formar un aquelarre de bruixes. Els seus encanteris sense control obligaran les joves a enfrontar-se a terribles conseqüències. Aquesta pel·lícula, a càrrec de Zoe Lister Johnes, és una seqüela vint anys després del film estrenat originalment el 1996 amb el títol 'The Craft', i que ara s'ha titulat com 'The Craft: Legacy'.

'Emma'

Anya Taylor-Joy és la protagonista d'aquesta adaptació britànica de la novel·la homònima de Jane Austen. Amb una aproximació còmica de la cineasta Autumn de Wilde (també present a la novel·la), Taylor-Joy representa una noia guapa, intel·ligent i rica sense rivalitats al seu petit poble, on coneixerà de prop l'amor romàntic. L'adaptació inclou el guió de l'autora guanyadora del Premi Booker 2013 Eleanor Catton, la més jove en rebre la distinció. A la producció també hi actuen Bill Nighy, Johnny Flynn i Josh O'Connor.

'Lúa vermella'

Aquest drama espanyol fantàstic signat per Lois Patiño, directora del documental 'Costa Da Morte', viatja a Galícia, on sembla que el temps s'ha aturat i on s'hi poden escoltar les veus de fantasmes, bruixes i monstres. En aquest indret, tres dones cerquen un mariner que ha desaparegut a la mar. Hi actuen Ana Marra, Carmen Martínez i Pilar Rodlos Rubio de Camelle. La producció és a mig camí entre el documental i el llargmetratge i és una passejada per la cultura gallega i la seva interacció amb la mort i els mites.

'She Dies Tomorrow'

Amy Seimetz dirigeix aquest thriller còmic, Premi Jurat del Carnet Jove a la Millor Pel·lícula del Festival de Sitges 2020, on la seva protagonista està convençuda que morirà l'endemà, el que la porta a una perillosa espiral emocional de la qual li és molt difícil sortir. A més, la seva amiga descobreix que la sensació de mort imminent és contagiosa i comença a sentir els mateixos símptomes. Les dues amigues faran un viatge estrany en el que podria ser el darrer dia de la seva existència.

'El cerro de los dioses'

'El cerro de los dioses' és una producció de Daniel M. Caneiro on Paula, una directora de documentals, investiga una 'influencer', una actriu i un director de cinema que han estat convidats a la festa de 'La siega'. Es tracta d'una celebració en un petit poble de Castella La Manxa que té la intenció d'oferir l'ànima a un antic deu per així aconseguir la fama i l'èxit. Entre la comèdia i la intriga, els seus protagonistes descobreixen una llegenda fosca vinculada a la tradicional festa. Està interpretada per Paula Muñoz, Jaume Ulled, Itziar Castro, Carmen Muñoz, Raúl Arévalo, Isabel Coixet, Macarena Gómez, Mariam Bachir, Will Shephard, Pau Escobar i Lluís Altés, entre altres.

'El siglo de Galdós'

Aquest documental de Miguel Ángel Calvo Buttini repassa la vida i l'obra de l'escriptor Benito Pérez-Galdós. La producció és un acostament a l'escriptor, dramaturg, cronista, polític i defensor de les llibertats i de la permanència de la religió en l'àmbit privat, que a més va ser proposat com a Premi Nobel fins a tres cops sense èxit. L'intel·lectual va viure a Las Palmas de Gran Canaria fins als 19 anys, quan es va traslladar a Madrid, on va viure la resta de la seva vida. El 2020 se celebra el centenari de la seva mort.

'Mónica Naranjo: La huella de la pantera'

El dijous s'estrenarà el documental 'Mónica Naranjo: La huella de la pantera', amb 120 minuts, imatges, anècdotes i curiositats al seu voltant, no només de la gira de 2019 'Renaissance', sinó també dels més de 25 anys de carrera de l'artista. La cantant, defensora dels drets de les dones i del col·lectiu LGTBI, mostra a la producció els detalls d'una gira en la qual va reunir sobre l'escenari una orquestra simfònica amb el Pepe Herrero al capdavant. A més, una banda de rock i un cor van posar sobre l'escenari més de seixanta persones donant vida al repertori més conegut artista.

'Gauguin desde la National Gallery de Londres'

També aquesta setmana s'ha estrenat el documental britànic centrat en la figura del pintor francès. L'obra de l'artista, que cercava reflectir el seu propi univers i pulsions creatives, va protagonitzar la tardor del 2019 l'exposició 'Gaugin Portaits' amb pintures, dibuixos, gravats i escultures de ceràmica cedits per institucions de tot el món. Aquella mostra va donar peu a un film que analitzava el seu estil fauvista, el seu simbolisme i la seva controvertida personalitat.