El periodista Jordi Évole estrena als cinemes aquest dimecres la pel·lícula 'Eso que tú me das', el documental que recull la seva darrera trobada amb el cantant Pau Donés, pocs dies abans de la seva mort el juny d'aquest 2020 a causa del càncer. També aquesta setmana arriba al cinema la nova pel·lícula de Woody Allen, 'Rifkin's Festival', pocs dies després de la seva estrena al Festival de Sant Sebastià on precisament s'ambienta el film. I, d'altra banda, l'escultor Jaume Plensa fa el salt a la gran pantalla amb el documental '¿Puedes oírme?', en què Pedro Ballesteros s'aproxima a la seva figura i univers creatiu.

'Explota explota'

Ingrid García Jonsson, Verónica Echegui i Fernando Guallar són els protagonistes d'aquesta comèdia opera prima de Nacho Álvarez. El llargmetratge viatja a principis dels anys 70, una època marcada per la rigidesa i la censura, especialment a la televisió, de la mà d'una jove i sensual ballarina amb ganes de llibertat. Completen el repartiment Pedro Casablanc, Fernando Tejero i Natalia Millán, a ritme dels grans èxits de Raffaella Carrà.

'Wonder woman 1984'

Basada en l'univers del personatge de DC Còmics, Dona Meravella, 'Wonder woman 1984' és la darrera producció americana de superherois destinada a ser la seqüela de 'Wonder Woman' del 2017. Amb direcció de Patty Jenkins, està protagonitzada per Gal Gadot, acompanyada per Chris Pine, Kristen Wiig i Pedro Pascal. La pel·lícula es trasllada als anys 80 quan, de manera sorprenent, Steve Trevor torna a la vida i la protagonista s'haurà d'enfrontar a la perillosa Cheetah.

'Rifkin's Festival'

Amb el segell a la direcció de Woody Allen, la pel·lícula 'Rifkins Festival' proposa a l'espectador la història d'un matrimoni americà que assisteix al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià (cita on s'ha estrenat la cinta) i allà cadascun d'ells acaben enamorant-se de persones diferents. A l'extens repartiment hi ha alguns noms com el d'Elena Anaya, Louis Garrel, Gina Gershon, Sergi López, Wallace Shawn, Christoph Waltz, Steve Guttenberg i Damian Chapa.

'La habitación'

Amb direcció de Christian Volckman, el thriller fantàstic 'La habitación' proposa a l'espectador una història de misteri protagonitzada per una parella que decideix comprar una casa aïllada. A mesura que hi fan la mudança descobreixen una estranya habitació que els proporciona una quantitat il·limitada de desitjos materials.

'Akelarre'

Aquest drama històric, protagonitzat per Alex Brendemühl, Amaia Aberasturi i Daniel Fanego i amb la mirada del director argentí Pablo Agüero, planteja un relat situat al nord de l'Espanya del segle XVI, on la Inquisició fa la persecució més gran contra les dones considerades bruixes. Concretament, la cinta té lloc al 1609 al País Vasc on una jove de 20 anys és arrestada quan es dirigeix a una festa nocturna amb l'acusació de bruixeria.

'Falling'

Amb direcció, guió i música de Viggo Mortensen, 'Falling' és un drama on dues visions molt diferents de la vida col·lideixen. A la cinta, una parella homosexual viu a Califòrnia amb la seva filla adoptiva, mentre que el pare de la nena, un granger conservador, viatja a Los Ángeles per trobar el lloc ideal on jubilar-se.

'¿Puedes oírme?'

Jaume Plensa és el protagonista d'aquest documental en un intent del director, Pedro Ballesteros, d'aproximar-se al seu univers creatiu i a la seva manera d'entendre la creació com a font de bellesa. Al llarg de la producció, l'escultor guia l'espectador a través de la seva obra diseminada per tot el món, i explica les línies mestres de la seva obra en un muntatge amb fotografia de Pol Urpinell.

'Canción sin nombre'

Aquest drama peruà, dirigit per Melina León i Michael J. White, s'endinsa en una història de desaparicions i segrestos als anys vuitanta. A la pel·lícula, el nadó de la protagonista desapareix misteriosament i, al mig del caos polític que viu el país, el periodista Pedro Campos emprèn una investigació al costat de la dona per recuperar el seu fill.

'Solo las bestias'

Dominik Moll proposa a 'Solo las bestias' un llargmetratge ple de misteri (adaptació de la novel·la homònima de Colin Niel) arran de la desaparició d'una dona durant una tempesta de neu. Mentre que la policia es troba perduda en el cas sense saber com continuar la investigació, els secrets de cinc persones posaran de manifest la seva relació amb el cas.

'Sanmao: La novia del desierto'

Aquest documental navega en la història d'amor de la viatgera xinesa Sanmao i el submarinista espanyol José María Quero als anys setanta. La parella va viatjar al Sàhara espanyol en una experiència que va culminar en els supervendes 'Contes del Sàhara'. Sanmao es va convertir en una icona de dona independent.

'Una ventana al mar

Emma Suárez protagonitza aquest drama de Miguel Ángel Jiménez situat a Grècia. A la pel·lícula, una funcionària a la que diagnostiquen una greu malaltia decideix fer un viatge amb les seves amigues. A Grècia, descobreix una petita illa plena de pau que li retorna les ganes de viure i li posa en el seu camí a l'Stefanos, de qui s'enamora. La protagonista haurà de triar entre tornar a casa o acabar de passar la seva vida amb aquest home.