L'Ajuntament de Llançà ha decidit reduir al màxim la celebració que honora cada any la Verge del Carme al municipi, organitzant una microfesta aquest dijous 16 de juliol amb una programació reduïda que inclou missa i concert d'havaneres. La regidora de Festes, Elsa Rodríguez, ha explicat que «a causa de la pandèmia de la Covid-19, l'Ajuntament i les entitats organitzadores hem hagut d'adaptar la programació a la realitat i a les mesures de seguretat vigents, per aquest motiu la Festa, en honor a la Verge del Carme, tindrà un format més reduït, amb limitacions d'aforament, distàncies de seguretat i un seguit de mesures per prevenir situacions que puguin facilitar el contagi». La decisió de suspendre la majoria dels actes s'ha fet sota criteris de responsabilitat, assenyala.

La pandèmia ha fet que «les àrees de festes també ens hàgim hagut de reinventar davant aquesta situació». La decisió més costosa ha estat, segons la regidora, suspendre els focs artificials de cloenda, «ha estat difícil decidir que no es feien perquè l'espectacle pirotècnic és cada any un dels actes més esperats del programa, seguit per milers de persones des de primera línia de platja», però des de l'Ajuntament han prioritzat el compromís amb el poble de mantenir la seguretat davant un espectacle d'aquesta magnitud.

Enguany la festa del Carme serà una celebració atípica per complir amb totes les mesures de seguretat i es concentra en un sol dia, aquest dijous, amb missa en honor a la Verge del Carme amenitzada per Fredrik Strand, a les onze del matí, a la Pineda del Port.

A les vuit del vespre, es reprèn la programació amb un concert d'havaneres amb Son de l'Havana i Havanamé, al pàrquing de la Gola, a dos quarts de nou del vespre, amb aforament limitat per a unes 200 persones. L'entrada és gratuïta, però cal reservar lloc trucant al telèfon de l'Ajuntament. L'ús de mascareta, gel hidroalcohòlic i mantenir la distància de seguretat són les mesures que s'apliquen. «Caldrà veure com evoluciona la situació per decidir si podem o no garantir a final d'agost una festa d'estiu per a tota la població» ha assenyalat Rodríguez.