La plataforma Movistar+ ha estrenat el cartell i el trailer de La Unidad, un trhiller policíac algunes escenes del qual es van rodar a la Jonquera i Figueres. La producció -creada per Dani de la Torre i Alberto Marini- es basa en la feina que fa una unitat especial per explicar la lluita contra el terrorisme jihadista. Ho fa a partir de testimonis reals fins ara inèdits. I al llarg dels capítols (la primera temporada en té sis d'uns 50 minuts) es mostra com actuen els policies i com s'enfronten als conflictes de les seves vides privades.

La Unidad inclou escenes gravades a la Jonquera, i també en altres municipis de les comarques gironines, com per exemple Figueres, Girona o Palafrugell. Altres escenes s'ubiquen a ciutats com Perpinyà, Madrid, Melilla o Màlaga, i també en algunes localitzacions de Galícia. I al repartiment hi ha actors com Michel Noher, Carlos Blanco (són els dos que van rodar a la Jonquera), Nathalie Poza Marian Álvare, Luis Zahera, Fariba Sheikhan o Raúl Fernández de Pablo.

El tràiler és un clip de poc més de 2 minuts en què ja es veu la intensitat d'algunes escenes i la força del contingut on jja hi apareixen les casetes del pas fronterer del Portús. La sèrie s'estrenarà al maig.