Són moments difícils. A cada hora tot canvia i sembla ser que la realitat supera la ficció i qualsevol pronòstic. Les autoritats i tot el personal sanitari demanen que ens quedem a casa, i hem de respondre amb responsabilitat a la seva petició i quedar-nos a casa, pel bé dels que més estimem i de la societat.

Des d'Empordàlia, saben que no serà fàcil i és per això qu han posat en marxa la campanya "Ens confinem i cuinem!", amb la qual volen participar a fer aquests dies més amens a tothom que ho desitgi.

En col·laboració amb diferents cuiners, nutricionistes i influencers del panorama gastronòmic català us aniran proposant diferents receptes que es poden fer des de casa, mentre duri el confinamen pel coronavirus. Cada tres dies, publicaran una nova recepta a través de les seves Xarxes Socials, web i newsletter. La recepta va acompanyada d'informació del cuiner i del seu restaurant i/o projecte i maridada amb un dels vins d'Empordàlia. De moment ja hi podeu trobar receptes com: Tartiflette de formatges per Pep Nogué; Caneló de remolatxa amb steak tartar per la Mònica i en Vicenç del restaurant La Plaça; Fricandó amb moixernons per Paqui Prieto (cuinera de l'espai Empordà a Taula del celler); Risotto de carxofes per Lídia Casademont ( nutricionista i creadora del blog Va de Teca); "Brunyols de l'Empordà" per Marià Casas (Pastisseria Massinis d'Hostalric); Mona de pasqua amb tiramisú per Mariona Camós (comercial Thermomix); i pròximament també Boletes energètiques de fruits secs per Astrid Barqué (Nutricionista, professora i creadora de Vitampleni); Faves a la catalana per Gironacook (espai gastronòmic i aula de cuina) entre moltes altres, que aniran penjant.

Des d'Empordàlia també conviden a tastar els seus vins participant en el concurs que faran: entre les persones que comparteixin cada una de les receptes, sortejaran ampolles de vi.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l'Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s'elaboren al celler i l'Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen el caràcter de l'Empordà.

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.