Una segona aventura de l'heroïna Harley Quinn, que va debutar a la pantalla gran en 2016 amb Escuadrón suicida, basada en el personatge de DC Comics, que només apaivagarà el relatiu 'mono' de les seves fans, un públic adolescent i a partir d'aquest lliurament majoritàriament femení. Si en el seu primer llargmetratge les coses no van sortir massa bé, tot i estar Will Smith a el front del repartiment incorporant a Deadshot, en aquest nou lliurament tampoc hi ha motius per massa satisfacció.

En canvi la direcció, que ara assumeix Cathy Yan en lloc de David Ayer, s'ha pretès elevar l'acció fins a límits exagerats i multiplicar el paper de la dona, que ara revesteix un notori pes amb la incorporació, a més, de la supervillana Harley Quinn, de la nena Cass, la policia René Montoya, la cantant Canari Negre i la Caçadora.

Amb un toc d'humor que no és del tot menyspreable, Aves de presa tracta d'esdevenir esquer d'una audiència juvenil que emprar com a recurs de defensa i d'atac la seva habilitat amb les armes i amb els punys i sense abandonar ni un sol instant, naturalment, els combats d'una espècie de lluita lliure en què tot s'hi val. La cosa comença de la mà de Harley Quinn, que fa funcions fins i tot de presentadora i de veu en off, per passar seguidament el testimoni a la cantant Canari Negre.

Tot un arsenal explosiu que uneix els seus poders per enfrontar-se a Roman Sionis, el malvat més pervers de Gotham, encarnat per l'actor Ewan McGregor, amb el seu incondicional mà dreta, Zsasz. El seu objectiu és una nena anomenada Cass, però ho té complicat perquè, a part del quartet de fèmines citat, la ciutat es bolca per buscar-la. En fi, que el relat és d'empenta i no sempre funciona amb la soltesa i l'efectivitat desitjable. Tot i això, ja s'està preparant una tercera part pel que hi ha, en teoria, opcions per millorar el panorama. I per empitjorar-lo.