Als sis anys, Ignacio li va dir als seus pares: «Soc una nena, em dic Violeta». A través de la història de Violeta, la dels seus pares (les estrelles del cinema adult Nacho Vidal i Franceska Jaimes), i d'altres famílies i joves transgènere, coneixem la complexitat del procés que enfrenten i els desafiaments que es troben pel camí.

Així es resum el documental que parla de la filla de Vidal i Jaimes i que es podrà veure aquest dissabte 16 de novembre a partir de les sis de la tarda al Teatre Art i Joia de Cadaqués, dins del Cicle Gaudí. Una pel·lícula que mostra la diversitat, com diu Vidal, alimenta el món.

Després del shock inicial, els pares de Violeta decideixen acompanyar-la en el llarg i difícil camí que la portarà, algun dia, a convertir-se en dona. Violeta, com molts altres nens i nenes transgènere, s'enfronten a molts desafiaments mèdics i legals. Tot i que la percepció social de les persones transgènere a Espanya ha avançat a poc a poc cap a una visió molt més oberta i tolerant, sovint, el procés està molt lluny de ser fàcil.

La pel·lícula, dirigida per David Fernández de Castro i Marc Parramon ha estat guardona enguany al Festival de Cine de Málaga.