La cuina empordanesa continua sent el focus d’atracció de la premsa internacional i dels crítics gastronòmics de tot el món malgrat que el tancament d’elBulli ja fa temps que es va produir. El prestigiós rotatiu Financial Times ha dedicat una proposta a dos establiments de la Costa Brava, Els Pescadors de Llançà i el Casamar de Llafranc.

Sobre Els Pescadors, el periodista Bill Knott escriu: «elBulli se n’ha anat, però la gastronomia de la regió està florint, com vaig descobrir a Els Pescadors, un magnífic restaurant de marisc en un racó pintoresc del port de Llançà. Lluís Fernández Soler i Anna Maria Punset es van fer càrrec d’aquesta antiga taverna de pescadors. Encara presideixen el menjador, però la cuina està a les mans d’un dels xefs de la nova generació, Lluís Fernández Punset. El modern i el tradicional». «És un orgull que es fixin en nosaltres i és també un reconeixement per a la bona cuina de l’Empordà», diu el xef llançanenc.

Knott també narra el seu pas pel Casamar del xef Quim Casellas, restaurant de referència distingit amb una estrella Michelin.