Aquest dissabte és el dia que els escalencs reserven al Carnaval infantil. Aquest inclou una rua infantil que arrenca des de la plaça Víctor Català, i que, amb els anys, ha anat fluctuant quant a participació. Si fa fred, pocs s'atreveixen a fer passejar la mainada, però si el temps acompanya, l'assistència és bona. On la participació és massiva és a la festa posterior que es fa a la sala polivalent i inclou ball amb el grup Reggae per Xics i xocolatada. En aquesta festa, hi participen famílies de tot arreu, no tan sols de l'Escala. I qui es vol quedar, a la nit, a partir de les 11, també hi ha ball de disfresses amenitzat, enguany, per The Juke Box i un discjòquei. A la mitja part, també es farà un concurs i un photocall.

D'altra banda, dins el Carnaval escalenc, encara tenen molt de pes els dinars col·lectius. Així, diumenge, després de la rua, es fa el primer. Es tracta del dinar de Carrosses on només participen la gent de les colles que han sortit a la rua. Evidentment, com explica Piqué, no obren aquest àpat a la gent que ha vingut a veure el Carnaval, ja que, si no, es desbordaria. Es tracta d'un dinar amb càtering, previst d'avançada, és a dir, que la gent que sortirà a la rua ha d'avisar que hi anirà. Cal no oblidar que la sala polivalent, on es fa l'àpat, també té un límit d'aforament. Quan acaba el dinar no només hi ha l'al·licient del ball, enguany amenitzat per Banda Neon, sinó que, després, es donen a conèixer els guanyadors del concurs.

El segon dinar té un caràcter diferent. Es fa dilluns, també a la sala, a la 1 del migdia i l'anomenen Qui vulgui que se'l porti, fent referència al fet que tothom que hi assisteix ha de dur-se el dinar de casa. Com explica Piqué, «aquest és un dinar més familiar amb molts anys d'història que sempre ha tingut molt bona acollida per part de la gent del poble».

El dilluns no és festa local a l'Escala, però no hi ha escola, quelcom que afavoreix que membres de les colles puguin assistir-hi. El hàndicap per alguns és, però, si treballen fora de l'Escala.