El Carnaval comença a escalfar motors i, com ve succeint des de fa uns quants anys, el poble que dona el tret de sortida a la festa a la comarca és Vilamalla. «Fa un temps vam decidir avançar-nos una setmana a Roses i això ens ha ajudat perquè, de mica en mica, va venint més gent», explica el regidor de Festes, Josep Subirós, que preveu, aquest any, superar tots els registres de participació. A la cita, que és aquest dissabte, no hi faltarà tant el Carnaval infantil, a les 5 de la tarda, com la tradicional desfilada de carrosses -l'any passat n'eren cinc- i comparses, ja de nit.

Segurament, el fet de ser els primers els dona cert avantatge. Així, aquelles colles que tenen ganes de començar a degustar el Carnaval, s'hi apunten. No cal pas, però, inscriure's prèviament, ja que ho poden fer el mateix dia, al pavelló, abans de sortir en cercavila. Tots aquells inscrits podran optar a alguns dels premis dins les tres categories a concurs: individual, parella i comparsa. Subirós explica que, enguany, està previst que algunes colles de Roses hi participin. No hi faltaran, evidentment, els mateixos veïns de Vilamalla, entre ells la colla de Joves de Vilamalla -també voluntaris de la festa-, que viuen aquesta proposta amb molta intensitat. Per escalfar motors abans de la cercavila, els integrants de la Comissió de Festes els prepararan una bona botifarrada, al mateix pavelló municipal. «Preveiem unes tres-centes persones», comenta el regidor Josep Subirós.

A ballar amb la discomòbil Sarau

A ballar amb la discomòbil Sarau

Després de la cercavila carnavalesca, una petita rua desfilarà al llarg del car­rer principal de la urbanització, i la festa es clourà amb un ball al pavelló. Aquest any anirà a càrrec de la discomòbil Sarau, una empresa que té la seva seu a Vilamalla però que mai abans havia animat el Carnaval.

Més Tumàcat, a la festa infantil

Més Tumàcat, a la festa infantil

Com molts altres pobles, Vilamalla també dedica una part de la festa als més petits. Així, el primer acte de dissabte serà el Carnaval infantil que arrancarà a les 5 de la tarda. A diferència del Carnaval de nit, l'infantil es fa al centre cívic Sant Vicenç, un espai més petit, enmig del poble, i molt acollidor.

Per primer cop, amenitzarà la festa Més Tumàcat, una formació que mai abans havia actuat al poble però que des de fa un temps és molt present a les festes majors que es fan a la comarca. «Els vam veure i ens van agradar», diu el regidor de Festes. L'altre moment intens de la festa carnavalera arribarà justament al final de l'especgacle d'animació. Serà, com no, el repartiment de la xocolatada amb melindros, un berenar pensat per a tots els assistents, tant petits com grans, tant disfressats com no, que està elaborada, com matisa Josep Subirós, per les mans expertes dels integrants de la Comissió de Festes.