Amb un espectacle de la compa­nyia Més Tumàcat s'obre aquest dissabte a les 5 de la tarda la festa major de la Candelera, a Palau-saverdera. La proposta, molt pensada per al públic familiar, inclou una xocolatada amb melindros per als assistents. Programar aquest grup d'animació per primer cop respon, segons el regidor de Festes, Miquel Serra, a la voluntat de «potenciar una dinamització de més qualitat».

La festa segueix diumenge al migdia, quan, com marca la tradició, es fa la missa solemne. Serra recorda que és aquí quan es reparteixen les tradicionals candeles entre els feligresos i «el capellà en fa la benedicció». Habitualment és un dels oficis més seguits durant l'any. Acabada la missa, s'ha previst que els músics de la cobla-orquestra Costa Brava interpretin dues sardanes a la plaça Major.

No serà l'únic moment en què la formació actuï. A les 5 de la tarda tornaran a interpretar més sardanes al mateix espai i, una hora i mitja més tard, seran els encarregats de posar música al concert i ball de fi de festa. Com és habitual els darrers anys, per poder entrar al centre cívic cal pagar 5 euros. Amb aquesta norma, l'Ajuntament, organitzador de la festa amb el suport de l'associació El Fitó i la Diputació de Girona, vol evitar aglomeracions descontrolades, com va succeir en anys anteriors.

Una Marxa convertida en Trail

Una Marxa convertida en Trail

Un dels actes que ha sortit del programa de la festa major de la Candelera és la Cursa Balcó de l'Empordà, que s'ha traslladat al diumenge 10 de febrer. «Hem volgut professionalitzar-la i l'hem transformat en trail», explica el regidor. Això fa que inclogui un circuit més familiar, a l'estil de l'antiga marxa, i un altre de més tècnic, de setze quilòmetres i uns mil cent metres de desnivell, «tot aprofitant les nostres muntanyes». Aquest serà el primer any que proposen aquesta nova modalitat. L'edició passada, a la marxa popular hi van participar unes tres-centes persones i enguany n'esperen moltes més. Qui s'apunti abans del dia 31, a través de www.curses.cat, li costarà 15 euros i posteriorment pujarà a 20 i 25 euros, el mateix dia.