Amb l'arribada del primer dia de l'any també arriba la darrera de les representacions d'alguns dels pessebres vivents que es fan a la comarca. En aquest cas, aquest dimarts 1 de gener encara s'escenificaran els pessebres de Llers, Bàscara i Peralada.

En el cas del pessebre vivent de Llers, organitzat per l'associació juvenil Brullersenca, enguany ha tornat a viure una edició pletòrica. En aquest sentit, el públic els ha acompanyat de forma massiva i ja només a les dues primeres sessions es van superar les dues mil persones. Un dels secrets va ser la qualitat del muntatge i l'altre, la gratuïtat de l'entrada. També es va impulsar un concurs fotogràfic a les xarxes. Avui, en la darrera jornada, obre les portes a les 18.30 i a les 19.30 hores. L'accés és gratuït.

A Peralada, el pessebre es fa als jardins del Castell de Peralada en una única sessió, a les 19 hores. El preu de les entrades és de 5 euros per persona tot i que els menors de 12 anys o amb Carnet del Súper 3 tenen l'accés gratuït. Per cert, l'entrada es troba just davant l'aparcament d'accés al centre històric, conegut com Sant Sebastià.

A Bàscara també només es fa una única sessió a les 19 hores. És un dels pesssebres vivents amb més solera dels que es fan a la comarca. Enguany celebren els 46 anys d'història.