El Museu de l'Empordà, amb la col·laboració de diferents entitats, ha elaborat un calendari d'activitats nadalenques en què nenes i nens de totes les edats, acompanyats dels seus amics i familiars, podran gaudir de les vacances de Nadal a través d'experiències divertides i enriquidores.

La proposta consta de sis activitats, totes gratuïtes, que es realitzaran a la segona i a la tercera planta del Museu:

Nadal al Museu es farà del 6 de desembre al 7 de gener, durant l'horari habitual d'obertura del Museu

Es tracta d'una iniciativa organitzada i promoguda per la Xarxa de Museus de les comarques de Girona en la qual els participants es convertiran en petits detectius que tindran la tasca de desxifrar els enigmes ocults dins dels Museus que formen part d'aquesta xarxa. Els infants tindran l'oportunitat d'aproximar-se al patrimoni cultural a partir d'un joc de pistes i descobriran la col·lecció dels equipaments del territori; en aquest cas, del Museu de l'Empordà.

Temps Fora es posa en marxa del 21 de desembre al 13 de gener, durant l'horari habitual d'obertura del Museu

Aquesta activitat, que el Museu oferirà per primera vegada, convida els nens i nenes a partir de 7 anys a conèixer les obres d'art i els autors del fons museístic. Els visitats es transformaran en periodistes i crítics d'art que aniran adquirint coneixements a mesura que elaborin la seva pròpia revista d'art.

«Cadiretes Lab» és la proposta pel dia 3 de gener, a les 11 h. Aquest taller de creació, vinculat a l'exposició temporal «Cadiretes» que es pot visitar al Museu fins al 13 de gener, anirà a càrrec de l'artista Mònica Campdepadrós i girarà al voltant de la cadira. Les nenes i nens ?amb una edat recomanada d'entre 6 i 12 anys? faran una visita a la mostra que els inspirarà, posteriorment, per a la creació i personalització de la seva cadira.

* Cal inscripció prèvia al 972 502 305 o a infome@museuemporda.org

Enguany, la Factoria Lúdica i de l'Enginy de l'Ajuntament de Figueres ha organitzat activitats familiars de temàtiques diverses que es desenvoluparan en diferents espais. Tres de les propostes que s'han programat per les festes de Nadal tindran lloc al Museu de l'Empordà els dies 2 i 4 de gener de 2019:

«Construeix un coet» Dia 2 de gener, a les 10.30, 11.30, 12.30 i 13.30 hEs tracta d'un taller que acosta l'aventura espacial a la mainada. Es recrearà el viatge de l'home a la LLuna fent ús de videojocs i maquetes de LEGO.

«Drons» Dia 4 de gener, a les 10.30, 11.30, 12.30 i 13.30 h

Aquest taller pretén apropar aquesta tecnologia cada cop més estesa. Es mostraran els tipus i varietats de drons que existeixen, les seves característiques, la legislació vigent, i es reflexionarà sobre la responsabilitat del seu ús. Els participants també gaudiran d'una exhibició aèria d'un pilot professional.

«Taller d'educació sentimental» Dia 4 de gener, a les 17 i a les 18 h

Aquesta activitat ajudarà a les nenes i nens a treballar sobre la identificació de les emocions mitjançant dinàmiques variades i diferents.