El Parc Natural dels Aiguamolls celebra la 26a edició del Festival de les Aus de l'Empordà des de dijous i fins el diumenge 9 de desembre amb un conjunt d'activitats conduïdes i exposades per tal d'apropar, sobretot al públic familiar, el món els ocells. Destaca dins el programa la presentació de dos llibres, el primer és la segona edició d'El petit príncep als Aiguamolls de l'Empordà, de Cuca de Ventós, dijous al migdia, i el segon, Humans i ocells i viceversa, de Carlos Álvarez, el dissabte a les cinc de la tarda.

El mateix dissabte arriba una de les activitats destacades i innovadores del Festival. A dos quarts de set de la tarda, els visitants podran participar en una sessió d'astronomia bàsica per observar i conèixer les constel·lacions de tardor i d'hivern, una activitat que habitualment es fa al Parc durant la primavera, explica el director del Parc, Josep Espigulé.

A més a més, hi haurà les habituals activitats de visites guiades, mostra d'anellament científic, contes de natura per a mainada petita i gran, tallers de rastres i petjades, taller de menjadores, així com l'alliberament d'algun ocell, gran o petit, que el Centre de Fauna ha recuperat i que el presenta a tots els assistents, i amb gran rotllana i goig el torna a la llibertat: «Aquests són moments màgics, sobretot per a la mainada». El Festival es tanca diumenge al migdia amb una sortida del trenet del Parc. Els actes són gratuïts.