Després d'una arrancada «difícil» amb molts entrebancs, els Cinemes Las Vegas de Figueres posa ara la directa. Amb una direcció renovada, de la mà de Josep López, els cinemes aposten per potenciar la programació, amb pel·lícules d'estrena i re-estrena, i aplicar una nova política de preus més baixos i d'obertura tots els dies de la setmana. Com explica el seu propietari, el cineasta Ventura Pons, «volem que aquests cinemes siguin de tots els figuerencs». També s'ha creat una associació cultural a través de la qual es gestionarà, a curt termini, el pla d'usos amb l'Ajuntament i, a més, es programaran espectacles, concerts i altres esdeveniments culturals. De fet, ja s'està en converses amb diferents festivals de cinema, com l'Iberoamericà de Lleida, per programar alguna activitat. També amb altres actes com el Temporada Alta de Girona o el Barna Sants. Tampoc no descarten impulsar festivals propis.

D'altra banda, Ventura Pons ha explicat, durant una trobada amb mitjans aquest dimarts al migdia, que també s'estudia com facilitar l'aparcament als seus usuaris. En aquest sentit, s'ha parlat de la possibilitat d'utilitzar un solar proper, propietat del consistori. La voluntat, a més, és «establir sinèrgies» amb altres entitats locals «per treballar conjuntament».

Justament, Ventura Pons ha fet parada a Figueres de camí a Nova York on té previst presentar el film «Miss Dalí». «Una pel·lícula és com una criatura, l'has d'acompanyar els primers dies», ha confirmat.