Nuria Mediavilla és famosa entre molts altres papers per doblar Gala Adriel al Senyor dels Anells o la Princesa Fiona a Srek. Aquest dissabte a les 18.30 hores oferirà una xerrada a Figueres per revelar els interiorismes del món del doblatge i locutarà alguna seqüència durant la xerrada. L'acte s'emmarca dins les jornades Figueres Galàctica que se celebren durant aquest cap de setmana a la ciutat.

En aquesta ocasió, el gènere d’espasa i bruixeria és l’eix vertebral d’un bon grapat d’activitats que es realitzen sota el títol Cimeria is coming, referint-se al lloc de naixement de Conan el Bàrbar ia la famosa frase de Joc de Trons, explicat Sergi Toboso, impulsor d’Oci Ficció, associació que organitza, des de fa quatre anys, les jornades més friquis de la ciutat.

Aquesta edició inclou tallers, disfresses, xerrades i propostes infantils i trasllada la fira de marxandatge, que l’any passat no es va poder fer, pel mal temps, al Casino Menestral on es podrà visitar durant tot el cap de setmana mentre durin les activitats. Hi haurà una col·lecció de cartells a càrrec de l’Arxiu-col·lecció de Lluís Benejam, la presència dels autors Blas Gallego i Jordi Bernet, un espai de photocalls, i de jocs de taula o intercanvi de cartes Fantasy Riders, tant dissabte com diumenge. Dissabte també hi haurà diferents xer­rades sobre les armes d’El senyor dels Anells de Narsil a Andúril, a càrrec d’Oscar Neiras; La ciència a Jocs de Trons, a càrrec de Jordi Ojeda, professor de la Universitat de Barcelona i El món del doblatge, amb l’actriu de doblatge Nuria Mediavilla.

L’endemà, diumenge a la tarda, es parlarà de l’Origen i les adaptacions de Conan El Bàrbar, a càrrec de Jordi Ojeda, es farà un concurs de Cosplay i la xerrada: Aprendices de brujo: Espada y brujería en el cine y TV a càrrec de Francisco Javier Millán.

Figueres Galàctica va dedicar-se a Star Wars el 2015. L’any següent es va dedicar al Japó i l’any passat als robots.