Tots els divendres a la tarda, l´espai cívic Teatre del Bon Pastor de Figueres es convertirà en un espai per als gamers. A partir del 2 de novembre, a la tarda, obrirà les portes el nou racó gamer del Cercle Interactiu Bon Pastor. S´hi faran tornejos, jocs i activitats digitals diverses, totes amb l´objectiu de treballar entre els joves aspectes importants com el treball en equip i el compromís.

Un grup de joves voluntaris que formen part del Grup El Rincón del Gamer ha impulsat aquesta nova proposta, que aposta pel públic jove, a partir de 14 anys, introduint aquelles activitats que més s´adeqüen a ells. El Rincón del Gamer són un grup de gent que s´han unit amb la motivació d´ampliar la paraula cultura. «Per a nosaltres, els videojocs, el futbol, l´anime, els còmics, els jocs de taula, el paper, són cultura» apunten. «I ens dedicarem a promoure tota mena d´activitats interactives, originals i diferents per demostrar-ho», asseguren.

La programació arrencarà amb un torneig d´equips de quatre jugadors de l´últim dels mítics videojocs de futbol Fifa. Es jugaran quatre partits en horaris diferents cada setmana, fins al 29 de març. Dins el mateix espai també es proposaran diferents jocs i activitats digitals per tornar al passat i recordar l´evolució dels jocs fins ara.

Una altra de les activitats previstes, el Retrogaming, arribarà a finals d´any, el 29 de desembre, dins el mateix espai. Carlos Acedo, de l´associació El Gato de Vader i l´Associació de Veïns del Rally Sud, convertirà l´espai en una sala de jocs recreatius, una trobada que servirà per rememorar els jocs que existien i es jugaven abans de la PlayStation o la XBox. Aquesta activitat s´adreça al públic de totes les edats.

Per a un públic ampli l´espai del Teatre Bon Pastor proposa un cicle de cinefòrum amb sessions interactives que aniran acompa­nyades de xerrades, espectacles i altres propostes. L´Àgora cinematogràfica del Bon Pastor inclou set sessions amb crispetes gratuïtes des del 2 de novembre i fins al 18 de gener, a les 20.30 hores. L´activitat s´adreça als majors de 14 anys. La proposta arrencarà amb un especial Halloween, de cinema de terror, el 2 de novembre. El dia 16 s´abordarà el tema del còmic al cinema; el dia 30 es parlarà de les franquícies cinematogràfiques. La ciència-ficció en el cinema centrarà la sessió del 14 de desembre; la del dia 28 de desembre es dedicarà a la Divina Comèdia; l´11 de gener s´abordarà el cinema bèl·lic clàssic i el dia 18 el cinema clàssic modern.

Entre les activitats del trimestre també s´ha previst el 15 de novembre una xerrada a càrrec de Martí Dacosta sobre la secció El Retrovisor, que fa anys coordina al Setmanari de l´Alt Empordà.