Després de nou anys, la Fira de la Magrana de Siurana ha consolidat la seva proposta que coincidirà amb la festa local per omplir d´activitat el municipi, durant tot el cap de setmana. Aquest diumenge se celebra la fira, que presenta com a novetat la primera Marxa de la Magrana. L´alcalde, Jordi Soto, explica que «es farà per dins el municipi, tindrà uns cinc quilòmetres de recorregut i s´adreça a tots els públics per poder-la gaudir en família».

La Marxa, organitzada per la Unió Esportiva Siurana, pretén incentivar la fira amb propostes que cada any engresquin el públic. Les inscripcions seran a dos quarts de nou del matí i la sortida es farà una hora més tard. Fa nou anys que la Fira va crear-se per recollir fons per al club i, des de llavors, no ha parat de créixer. Es manté una parada central dedicada a la magrana i als productes derivats com el licor, les melmelades, els pastissos o els sucs elaborats a partir d´aquest fruit especial. En total hi haurà 22 parades d´artesania i de productes locals. Els productors del poble també ajuden a organitzar la fira, tot oferint les seves elaboracions. Mas Marcè, Can Bordas o el Molí de Siurana seran alguns dels que exposaran a la fira. Totes les parades estaran situades a la plaça.

Actes per a tots els públics

La fira tancarà la festa major, que inclourà activitats per a tots els públics, durant el cap de setmana. El divendres hi haurà música jove amb el grup Els Delai, després d´una botifarrada popular, a les nou del vespre. L´endemà, dissabte, a la tarda, tindrà lloc la xocolatada i l´espectacle amb el mag Toni Cors per a la mainada.