La Festa de l'Anxova de l'Escala ha tancat, aquest diumenge, deu dies dedicats a aquest reconegut producte gastronòmic escalenc. L'escriptor Màrius Serra ha estat el pregoner d'aquesta 28a edició, mentre que el també escriptor Martí Gironell ha estat guardonat amb l'Anxova d'Or 2018.

La pluja de bon matí ha fet que l'acte protocolari s'hagi hagut de traslladar a l'Alfolí de la Sal, on Màrius Serra ha fet un bon repàs pels mots que utilitzem els escalencs i les escalenques, per acabar recordant que encara no s'ha resolt el misteri de si s'ha de dir "anxovats" o "enxubats". Ell es decantava definitivament per la primera.

Martí Gironell s'ha mostrat un entussiasta de les anxoves de l'Escala i s'ha compromès a continuar fent-ne d'ambaixador allà on calgui. L'autor garrotxí ha guanyat aquest any el premi Ramon Llull.

L'acte s'ha acabat amb les havaneres del grup Oreig de Mar, mentre que la degustació popular d'anxova s'ha traslladat a la plaça Pekín.

Aquest diumenge també s'ha posat punt i final a deu dies de la Ruta de la Tapa de l'Anxova, en què aquest any hi participen un total de 45 establiments.