05 de octubre de 2018
05.10.2018
Peralada

La Mostra Gastronòmica de Peralada celebra 27 anys

El diumenge 14 d'octubre una quarantena de cuiners aportaran els seus millors platillos i postres

05.10.2018 | 11:13
La Mostra Gastronòmica de Peralada celebra 27 anys

L´Ajuntament de Peralada i el col·lectiu de les Mestresses de Peralada amb la col·laboració de comerços i restauradors del municipi i la comarca, organitzen la 27a Mostra de Gastronomia Empordanesa, que se celebrarà el proper diumenge 14 d´octubre de 2018, al Centre Social de Peralada. Amb la participació d´una quarantena de cuiners i cuineres que aportaran a concurs les seves millors receptes de platillos i postres cuinats.

Aquesta mostra, que consisteix en un concurs de platillos (ànec, pollastre, perdiu, xai, porc, vedella, peix, etc. amb verdures, bolets, peres, pomes, samfaina, marisc, etc.) i postres (cremes catalana, pomes al forn o farcides, pastisseria en general, etc.) per a cuiners i cuineres no professionals, centrat en la recuperació de plats de cuina tradicional empordanesa, va celebrar la 1ª edició l´octubre de 1992, arrel dels cursets
de cuina impartits al municipi.

La festa gastronòmica, que ja ha celebrat amb èxit 26 edicions ha fomentat la recuperació de moltes receptes tradicionals de casa nostra i s´han recollit en nombroses edicions on queda palesa la vàlua d´aquest llegat.

La diada festiva començarà a les 12h amb l´exposició de platillos i de postres presentats a concurs i, seguidament al passeig de La Principal de Peralada hi hauran activitats paral·leles, fins a l´hora del Dinar-Degustació.

El jurat d´aquesta edició estarà format com és habitual per prestigiosos restauradors de la comarca així com altres membres vinculats a la gastronomia. Finalitzat el DinarDegustació, aquest jurat farà públic el seu veredicte i atorgarà un primer premi i un accèssit en cadascuna de les dues categories de la mostra, guardons elaborats enguany per l´artista peraladenca Gemma Clos Maset, alhora que es farà entrega d´un obsequi commemoratiu a tots i totes els/les participants d´aquesta edició. Tot seguit s´iniciarà el ball a càrrec de Jordi Rubau que posarà el toc final a la festa gastronòmica.

El preu del tiquet és de 20€, i es poden adquirir al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec (t.972.53.88.40) fins el dia 14 d´octubre o fins a esgotar-se l´aforament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook