A Espelt Viticultors han començat la verema a mitjan agost tal com van pronosticar als inicis, collint les varietats de raïm blanques que són les més primerenques. Quant a les varietats autòctones, després del verolat, totes elles han resistit molt bé les altes temperatures.

La pluja de principis d'agost, per altra banda, les ha ajudat a madurar. També ha permès al raïm incrementar la quantitat de sucres que s'havia alentit per l'onada de calor. Per altra banda, l'aigua rebuda ha demostrat el bon funcionament de la coberta vegetal de les vinyes on s'ha incorporat herba seca tallada. No només ha mantingut a ratlla el creixement vegetatiu al sòl, sinó que l'ha protegit de l'erosió, ha ralentitzat la filtració de l'aigua i n'ha millorat la infiltració al subsòl.

A Espelt confient en que, en endavant, les temperatures elevades que s'esperen i el vent de tramuntana ajudin a mantenir l'estat sanitari excel·lent dels ceps, fins que arribi el moment de veremar les varietats indígenes: els lledoners i les carinyenes.

10ª Festa de la Verema a l'antiga

Lloc de trobada: Mas Espelt, Vilajuïga

Dia i hora: Dissabte, 15 de setembre, a les 10h

Preu: 18 € adults/ 10 € menors de 12 anys / gratuït menors de 3 anys

Informació i reserves: 972 53 17 27 o bé a través de mail

Durant tot el matí es reviurà i festejarà la verema tal i com es feia antigament. Recolliran els raïms a mà, els transportaran amb semals, els trepitjaran amb els peus i tastaran el primer most. Després, es podrà gaudir d'un esmorzar de veremador a base de botifarres ecològiques i pa amb tomàquet. No hi faltaran els vins d'Espelt i el ritme musical de La Diatònica. Per a més informació, accediu al següent enllaç.