L'estiu és sinònim de bon temps, tardes de terrasses i, com no podia ser d'altra manera, de tapes. Perquè aquests mesos de calor conviden a gaudir d'un bon aperitiu a l'aire lliure gairebé diàriament, cosa que pot afectar el nostre pes.

Però les tapes també es poden gaudir sense que la balança ho noti. Primer de tot s'han de controlar les quantitats i l'hora a la que es prenen, per evitar que s'ajuntin amb el dinar o el sopar. A més, una bona opció per mantenir la línia és fugir dels fregits, les salses o el pa.

Però si el que busques és alguna cosa més concreta, l'Institut Mèdic Europeu de l'Obesitat té una llista de tapes saludables que es poden menjar a l'estiu sense risc a engreixar. Vols saps quins són?

Banderilles de confitats

La tradicional 'banderilla' d'oliva, cogombre, ceba tendra i pebrot que es podt trobar a la majoria de bars és la millor opció per mantenir-se a dieta a l'estiu. Té moltes variants: el pebrot per una anxova o seitó en vinagre, el cogombre es pot canviar per un bitxo, tàperes o qualsevol altra opció entre els adobats.

Les tapes d'olives són un altre aperitiu perfecte que no afectarà el nostre pes.

Còctel de marisc

Aquesta deliciosa tapa amb prou feines té aportació calòrica i posseeix molt poc greix. Més aviat tot el contrari. El marisc és un aliment que posseeix un alt nivell de vitamines, minerals i proteïnes de qualitat, que ajuden a saciar la gana.

Torrada o entrepà de pernil

El pernil ibèric és un altre dels aliments recomanats ja que té un alt valor nutricional i aporta vitamines al nostre organisme. A més, es tracta d'un aliment amb propietats similars a l'oli d'oliva. La meitat dels greixos que conté són insaturats (greixos bons). Aquests àcids grassos són essencials per a l'organisme ja que aporten l'energia per al dia a dia.

Un entrepà petit amb una mica de pernil o un torrada amb una mica de tomàquet són aperitius perfectes per mantenir la línia i gaudir del 'tapeo'. El tomàquet és un aliment molt beneficiós que ajuda a la digestió i aporta vitamines que el cos necessita per funcionar.

Seitons en vinagre

Aquest aperitiu és molt comú en els bars i xiringuitos, especialment en els mesos d'estiu. El que molts no saben és que els seitons són molt beneficiosos per a la salut. Igual que la resta de peixos blaus, tenen un alt contingut de proteïnes, minerals com el seleni o el magnesi i omega-3, que ajuda a mantenir a ratlla el colesterol.

Pop a la gallega

El pop amb pebre vermell és un plat molt bo i saludable. A les proteïnes, vitamines i minerals del mol·lusc, ric en zinc, potassi o iode, cal sumar-hi els greixos saludables de l'oli d'oliva. A més, el pebre vermell t'ajudarà a pair millor la carn del pop.

Musclos a la vinagreta o en escabetx

Els musclos contenen molt poc greix, a més els que té són greixos saludables que aporten Omega 3 a l'organisme. També són rics en proteïnes, vitamines i minerals. Si et decantes per aquest aperitiu estaràs gaudint d'una tapa bona i saludable que proporcionarà al teu organisme els nutrients que necessita al llarg del dia. Una altra opció molt semblant i saludable són les escopinyes.