Jeane Manson i The Gospel For All van emplenar de gom a gom la basílica de Santa Maria de Castelló d´Empúries durant la seva presentació oficial a l´Empordà, aquest passat dimarts al vespre. El concert va aixecar una gran expectació fins el punt que, a darrera hora, es va haver d´ampliar l´aforament per poder donar cabuda a les persones que no havien comprat l´entrada de forma anticipada. Segons els organitzadors i els propis gestors culturals de la basílica van afirmar que aquest concert de Jeane Manson va representar una afluència històrica d´assistència.

Amb un públic entregat, Jeane Manson va iniciar el concert amb el 'Cant dels Ocells' cantada a capella. Durant l´espectacle, que va durar dos hores exactes sense pauses, Manson va interpretar alguns clàssics del gòspel i del seu repertori com, 'La Chapelle de Harlem' o 'When The Saints Go Marching In', molt celebrades pel públic. En el repertori, compost per una vintena de temes, també va interpretar magistralment l´'Ave Maria' o 'Malagueña Salerosa' que va fer posar el públic dempeus.

El concert va arribar al seu clímax al final amb la interpretació d'Oh Happy Day!' mentre Jeane Manson i els seus acompanyants de The Gospel For All van baixar de l´escenari i es van barrejar amb el públic cantant i ballant tots plegats. Un bon punt i final a un concert àgil, distret i d´una gran qualitat interpretativa.

Jean Manson, que canta en anglès, francès i espanyol, amb diversos gèneres musicals, des de pop, country o el gospel, amb 40 anys de carrera, ha venut 30 milions de discos, ha editat 25 àlbums i 500 cançons que li ha representat obtenir 8 discos d´or i 1 de platí. A l´Estat espanyol va ser núm. 1 amb diversos títols com 'Por que el amor se va' o ' Si te vas', «Hazme bailar». Des de fa pocs anys, Manson ha decidit instal·lar-se a l´Empordà, a Peralada. Així que aquest concert no deixa de ser una presentació oficial al territori on ara resideix oferint un concert de gospel, un gènere que el treballa, cuida i prepara amb una gran minuciositat i professionalitat des de fa temps. L'any 2000, Jeane va gravar un disc de gospel amb el Grup de l'Evangeli de Broadway que li va representar un recorregut durant 6 anys per moltes de les 36.000 esglésies de França omplir-ne absolutament totes.

Fotos: Dolors Gibert