Avalat per l’èxit de la primera Biennal d’aquarel·la Villa de Portugalete que es va poder visitar el 2015 al Museu de l’Aquarel·la de Llançà, dijous s’inaugura la segona edició 50 m2, una exposició que compta amb una selecció dels millors aquarel·listes de l’estat espanyol, tots ells amb una trajectòria més que consolidada i avalada per nombrosos guardons i reconeixements en l’àmbit internacional.

L’exposició està formada per una obra de cada pintor de format 1 m x 1 m. La segona edició d’aquesta exposició, compta amb la participació de 55 pintors. “Sense cap mena de dubte, aquesta exposició recull els millors aquarel·listes espanyols del moment, actualment no hi ha cap exposició d’aquarel·la a tot Europa que assoleixi un nivell tan elevat i de tanta qualitat” ha explicat el director del Museu de l’Aquarel·la, Eduard Martínez. La primera edició de la Biennal va néixer a Portugalete sota la direcció de l’aquarel·lista Jesús Susilla que crea la I Biennal d’aquarel·la Noble Villa de Portugalete. La segona edició ha canviat el nom del municipi que l’acull i arriba amb l’apadrinament de Villa de Noja (Cantàbria). L’exposició ha passat per Burgos, Terrassa, Roquetas de Mar i ara arriba amb molta il·lusió al Museu de l’Aquarel·la.

S’ha editat un llibre-catàleg que estarà a la venda en el Museu de l’Aquarel·la i que els beneficis serviran per cobrir els costos de l’exposició que s’organitza sense ànim de lucre. Alguns dels pintors participants de l’exposició (Jordà Vitó, Cesc Farré, Justo Sanfelices, Carlos Espiga) són vells i bons coneguts del Museu de l’Aquarel·la - J. Martínez Lozano que disposa de la seva obra en el seu fons permanent. La mostra es podrà visitar fins al 30 de setembre.