El sushi és tendència arreu del món, però li ha sortit competència. Un nou plat s'està posant de moda i és originari de Hawaii. A més de ser exòtic, és un plat sa. Es diu 'poke' i està fet a base de peixos crus, majoritàriament tonyina o salmó, amaniments que inclouen soja o sèsam i arròs. El plat es complementa amb ingredients frescos, com algues, alvocat, cogombre, etc. Usualment, es serveix en un bol.

El 'poke' ha conquistat als 'foodies' i li està trepitjant els talons al sushi. Primer va arribar als Estats Units, després a moltes ciutats europees i ara, ha arribat a Espanya, on ja hi ha restaurants oberts dedicats exclusivament a aquest plat hawaià. A més, ofereix preus més barats que el sushi.

Trobem multitud de varietats per a preparar el 'poke'. A continuació, t'ensenyem a preparar-ne una d'elles:Ingredients

Ingredients

- Arròs integral bullit

- Tonyina (si pot ser de qualitat)

- Oli de sèsam

- Pastanaga ratllada

- Alvocat

- Edamame

Per al confitat

- 60 ml de vinagre d'arròs

- 2 culleradetes de sucre

- 1 mica d'escates de sal marina

- Cogombre trossejat en juliana

Per al pesto

- 4 cullerades de gingebre fresc

- 2 cullerades de vinagre d'arròs

- 3 cullerades de mirin

- 4 cullerades de cebollí fresc picat molt fi

- 1 mica de sal marina

Elaboració

Elaboració

Comença elaborant l'adob: Barreja el vinagre, el sucre i la sal i remena fins que el sucre es dissolgui. Afegeix el cogombre trossejat. Mentrestant cuina l'arròs i conserva'l.

Per al pesto, incorpora el gingebre en una cassola a foc lent amb el vinagre i el mirin durant 25 minuts, després deixa que es refredi. Afegeix el cebollí i posa-hi sal. A continuació, talla la tonyina a daus i barreja-ho amb l'oli de sèsam.

Finalment, munta el teu bol. Serveix l'arròs fred, col·loca la tonyina per sobre amb el pesto. Incorpora la pastanaga ratllada, l'alvocat trossejat i les beines d'edamame i llest!