Aquest cap de setmana ha tingut dos clars protagonistes, per un costat, la intensa fred i el vent i, per l´altre, les ganes de passar-ho bé de centenars de persones que han mantingut ben viva l´essència del carnaval. Un dels pobles amb més tradició és Llançà, que ofereix cada any una de les rues més animades de la comarca. Colles i comparses amb disfresses de mil colors i temàtiques van tornar a fer del Carnaval una festa única. Llers no es va voler quedar enrere i, diumenge, una desena de colles van desfilar pels carrers del centre per acabar la festa amb el grup orquestra de versions Stop´80 fi que va debutar per l´ocasió, al pavelló. Capmany, amb explosió de color i fantasia, al carrer, va oferir un Carnaval ple de diversió. Aquest dimarts dia 13, al poble, se celebra el ranxo. També la Jonquera, que va celebrar allau d´actes, va fer vibrar el públic de totes les edats amb un fi de festa ben especial a càrrec de l´orquestra Tropical. La fred es va fer notar arreu, però els peraladencs no es van perdre tampoc el Carnaval i, durant tot el cap de setmana, l´activitat festiva ha estat protagonista. Finalment diumenge, gràcies a un grup de voluntaris, Peralada va gaudir d´un excel·lent Ranxo de Carnaval.

Sopes i arrossos

Una de les tradicions que mai falta a la comarca és La Sopa de l´Armentera i de Sant Pere, on un grup de valents van concentrar-se al Parc del Riu per degustar l´arrossada després d´un dissabte festiu.

El carnaval segueix el seu recorregut a diversos pobles de la comarca, com ara Vila-sacra, Castelló d'Empúries, Agullana, El Port de la Selva i Vilafant entre d'altres municipi.