CARNAVAL 2018

Llers manté el diumenge a la tarda com a dia fort en el debut del grup Stop '80

La rua concentrarà prop de mig miler de persones i acabarà amb l'estrena del grup-orquestra de versions gironí

09.02.2018 | 18:48
Llers manté el diumenge a la tarda com a dia fort en el debut del grup Stop '80

El Carnaval de Llers és un cop més, el diumenge a la tarda, una tradició que s´ha consolidat i que pot arribar a acollir mig miler de participants. Es tracta d´una de les rues més properes i de més afluència d´aquesta franja horària i que compta amb l´amabilitat dels veïns, que durant la rua ofereixen brunyols, galetes i begudes. La concentració de disfresses, comparses i carrosses serà aquest diumenge dia 11 a les 4 de la tarda, entre el camp de futbol i l´església.

La cercavila comptarà amb l´acompanyament del Grup de graLlers, de l´Associació Amics de Llers Cultura i Esbarjo. Un cop finalitzada la rua, en el retorn a la zona esportiva, es repartirà pa amb allioli i botifarra en un fi de festa amenitzat pel grup-orquestra gironí Stop ´80, que debuta sobre l´escenari i que agafa el relleu del Radio Hits, protagonista els dos últims anys. El cantallopenc Jordi Castelló, amb passat a Els Màgics i la Montercarlo, porta la batuta d´un grup amb vuit components.

Escalfen motors dissabte a la nit

El Carnaval de Llers ja farà un tastet el dia abans, dissabte, a partir de les 12 de la nit, amb un ball de disfresses i discomòbil al Centre Recreatiu, a la plaça del Ramal, també de la mà d´Stop ´80 –amb Dani González– i organitzat per l´Associació Juvenil Brullersenca.

"Reivindiquem l´esperit de la festa major dels 80"

El Carnaval de Llers serà la primera prova pel grup-orquestra de versions Stop ´80, format per vuit components de la demarcació que ronden la quarantena d´anys. És encapçalat per Jordi Castelló, artista de Cantallops que havia estat amb els Màgics i la Montecarlo, i tenen com a objectiu "recordar la música dels anys 80, però també dels 90 i actualitzacions perquè la gent jove és la que pressiona davant l´escenari". Castelló afegeix que "reivindiquem l´esperit de les festes majors dels anys 80, va ser una època molt bona".

El cantallopenc, que porta la batuta de l´Stop ´80, té més de 20 anys d´experiència al damunt dels escenaris i en feia cinc que n´havia baixat. "Un dia ens vam trobar a la Rambla de Figueres, som un grup d´amics que venim del món de la festa major", recorda el bateria i veu de l´Stop ´80.

De la Jonquera, Sils i Palamós

Així, aquest diumenge a la tarda-vespre (al voltant de les 19 h) serà la seva primera posada en escena, després de la rua de Llers, i el dia abans en el mateix poble hi haurà discomòbil a càrrec d´un dels membres del grup, Dani González. La resta de components de l´Stop ´80, procedents de llocs com la Jonquera, Sils o Palamós, són els següents: Sergi Soler (pianista), Alex Verdaguer (guitarra), Hèctor de Palamós (baixista), Laura Giron Martí (cantant al costat de Dani González), Edu Bonet (tècnic de so) i Robert Juià (equip de so).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema