El Carnaval de Llers és un cop més, el diumenge a la tarda, una tradició que s’ha consolidat i que pot arribar a acollir mig miler de participants. Es tracta d’una de les rues més properes i de més afluència d’aquesta franja horària i que compta amb l’amabilitat dels veïns, que durant la rua ofereixen brunyols, galetes i begudes. La concentració de disfresses, comparses i carrosses serà aquest diumenge dia 11 a les 4 de la tarda, entre el camp de futbol i l’església.

La cercavila comptarà amb l’acompanyament del Grup de graLlers, de l’Associació Amics de Llers Cultura i Esbarjo. Un cop finalitzada la rua, en el retorn a la zona esportiva, es repartirà pa amb allioli i botifarra en un fi de festa amenitzat pel grup-orquestra gironí Stop ‘80, que debuta sobre l’escenari i que agafa el relleu del Radio Hits, protagonista els dos últims anys. El cantallopenc Jordi Castelló, amb passat a Els Màgics i la Montercarlo, porta la batuta d’un grup amb vuit components.

Escalfen motors dissabte a la nit

El Carnaval de Llers ja farà un tastet el dia abans, dissabte, a partir de les 12 de la nit, amb un ball de disfresses i discomòbil al Centre Recreatiu, a la plaça del Ramal, també de la mà d’Stop ‘80 -amb Dani González- i organitzat per l’Associació Juvenil Brullersenca.

"Reivindiquem l’esperit de la festa major dels 80"

El Carnaval de Llers serà la primera prova pel grup-orquestra de versions Stop ‘80, format per vuit components de la demarcació que ronden la quarantena d’anys. És encapçalat per Jordi Castelló, artista de Cantallops que havia estat amb els Màgics i la Montecarlo, i tenen com a objectiu “recordar la música dels anys 80, però també dels 90 i actualitzacions perquè la gent jove és la que pressiona davant l’escenari”. Castelló afegeix que “reivindiquem l’esperit de les festes majors dels anys 80, va ser una època molt bona”.

El cantallopenc, que porta la batuta de l’Stop ‘80, té més de 20 anys d’experiència al damunt dels escenaris i en feia cinc que n’havia baixat. “Un dia ens vam trobar a la Rambla de Figueres, som un grup d’amics que venim del món de la festa major”, recorda el bateria i veu de l’Stop ‘80.

De la Jonquera, Sils i Palamós

Així, aquest diumenge a la tarda-vespre (al voltant de les 19 h) serà la seva primera posada en escena, després de la rua de Llers, i el dia abans en el mateix poble hi haurà discomòbil a càrrec d’un dels membres del grup, Dani González. La resta de components de l’Stop ‘80, procedents de llocs com la Jonquera, Sils o Palamós, són els següents: Sergi Soler (pianista), Alex Verdaguer (guitarra), Hèctor de Palamós (baixista), Laura Giron Martí (cantant al costat de Dani González), Edu Bonet (tècnic de so) i Robert Juià (equip de so).