Fa quaranta anys que es va estrenar la pel·lícula Grease i la parella formada per John Travolta i Olivia Newton-John mai passa de moda. Enguany els protagonistes d’aquest famós musical ompliran els carrers de Roses de la mà de la colla A Corre Cuita, que ballarà de pel·lícula durant la festa més boja de l’any. “Per a nosaltres la coreografia és molt important” destaca Susana Laserna, cap de colla, que recorda, satisfeta, el fet d’haver guanyat el premi del Carnaval, l’any passat, en l’apartat de coreografia. “En aquesta edició, tornarem a apostar pel ball”. El fet que A Corre Cuita estigui integrada per un gran nombre de joves de 15 i 16 anys, als quals els agrada molt ballar, dona un gran dinamisme a la colla, tot i això les edats són molt variades i entre el centenar de persones que la integren les edats oscil·len entre l’anyet, del membre més petit, fins als 55, del més gran. “Per assajar la coreografia del Carnaval, quedem tots els diumenges a la tarda”, assegura la cap de colla, amb l’objectiu de donar espectacle i aconseguir que la gent aplaudeixi, després de tot l’esforç dedicat.

A Corre Cuita és una colla amb molta trajectòria, els més grans recorden haver-se disfressat tota la vida, diu Laserna. En el seu cas, quan era petita, ho feia a Cadaqués, on va néixer, i més tard ja va començar a disfressar-se a Roses. Tots porten el Carnaval a la sang i gaudeixen amb els preparatius de la festa, que ja comencen a dibuixar quan acaben les barraques de la festa major, a finals d’estiu. “En aquell moment ja triem la disfressa”. Després d’una pluja d’idees, es tira endavant la proposta que més vota la majoria, es comença a perfilar el disseny i s’encarrega a la modista el centenar de vestits que desfilaran pel Carnaval: “el que guanyem ho invertim en la disfressa, volem anar tots iguals i que llueixi”.

Al llarg de la història de la colla, les disfresses han estat molt variades, l’any passat anaven de pirates i fa dos anys es van convertir en domadors de circ. “Tots els anys són fantàstics, no recordem cap disfressa en especial, totes ens han agradat”. La feinada que hi ha darrere les passades del Carnaval és molt gran, però l’afronten tots plegats amb ganes i entusiasme. La carrossa és un altre dels elements que s’ha de preparar amb temps.

Reglament intern

Tots els detalls són minuciosament estudiats, perquè la festa sigui un èxit, per això la colla té un reglament intern que cal seguir al peu de la lletra, sobretot per evitar problemes amb els més joves, tots ho tenen clar. “Els que no van acompanyats d’un adult han de tenir l’autorització signada dels pares i ells són els responsables”, assenyala Laserna. Està prohibit el consum d’alcohol entre els menors de 18 anys, aquest tema és sagrat i està totalment controlat. Finalment, una altra de les normes fa referència a la vestimenta, aquesta s’ha de portar sencera durant les tres passades: “No val que perquè faci calor la gent comenci a treure’s part de la vestimenta”, l’objectiu és mantenir una imatge impecable.