La màgia de Reis torna a la comarca aquest divendres. Els Tres Reis de l'Orient i les seves comitives arriben a tots els pobles de l'Alt Empordà amb diferens mitjans: ja sigui amb barca o amb camell.

Una de les cavalcades més espectaculars serà a Figueres. Començarà a les 7 de la tarda, des de la Creu de la Mà, i hi participaran més de 300 figurants, 150 dels quals són voluntaris inscrits via web que repartiran 700 quilos de caramels. Enguany hi haurà 8 carrosses, una més que l´any passat i es consolida el recorregut estrenat fa dues edicions, que incorpora la plaça Catalunya i la plaça del Gra i que passa per la Rambla en sentit invers al de la circulació amb la intenció d´esponjar el públic i garantir més seguretat.

La nova carrossa que presenta enguany la cavalcada vol representar una mena de centre logístic per a la distribució dels regals, amb reproduccions de plànols antics de Figueres, escales, i elements destinats a escenificar que és des d´allà on es puja a les cases a portar els regals. A més, tenint en compte que Figueres és capital de la Sardana i que enguany se celebra el Bicentenari del naixement de Pep ventura, la carrossa inicial, la del Consell d´Infants, tindrà elements al·lusius a aquesta efemèride.

Pel que fa a la resta de comparses, la cavalcada comptarà amb companyies externes (éssers màgics i lluminosos de la Companyia Yalicko, Pegàs, inflables lluminosos: 3 estels gegants i 2 cavalls lluminosos, follets i fades de Drakònia, Companyia Txaranga Dinamo, éssers de fantasia de la Companyia Montsrieurs, Xanquers de la Companyia Mademoiselle Paillette, cercavila de foc de la Companyia Frères Lumière i Dromedaris de la Companyia La Blaquière.

Entre les novetats de la cavalcada, també destaca que a la plaça de l´Ajuntament, l´espera dels Reis serà amenitzada per Landry el rumbero. També s´ha renovat part del vestuari de la comitiva del Rei Negre i s´ha ampliat la comitiva d´en Fumera amb la construcció de dues grans estructures per als vigilants que l´acompanyen.

Altres cavalcades

Als pobles costaners, Ses Majestats arribaran en barca. A Roses, la cavalcada de Reis sortirà de l´Oficina de Turisme, a les 19.00 hores. A l´Escala el punt d´arribada serà l´emblemàtica Platja a ñes 6 de la tarda; a Sant Pere, al riu Fluvià, mentre que a Cadaqués serà la riba des Poal i a Llançà, al Port, on s'estrenaran carrosses, a partir de les 6 de la tarda. A Castelló d'Empúries, l´arribada es farà, com sempre, al Club Nàutic d'Empuriabrava, per després donar pas a la cavalcada

pel nucli històric.

Campaments reials a Vilafant

Cal destacar que en els pobles la proximitat dels nens amb els Reis és molt gran. Per exemple a Vilafant també s'ha muntat, aquest divendres al matí, un campament reial al costat de l´ajuntament, amb un arbre dels desitjos. La cavalcada començarà a les 18.00 hores des de l´institut, seguirà per les Forques, el Camp dels Engi­nyers, el nucli antic fins a la plaça de l´Ajuntament on els nens podran ser atesos per Ses Majestats, que els obsequiaran amb un petit regal.