L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí el programa de la Fira de la Gent Gran, que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de juny, amb la participació de 41 entitats col·laboradores, 13 expositors i amb un programa amb més de 40 activitats. Les jornades, que s'organitzen conjuntament des de l'Àrea de Fires i Mercats i la Regidoria de Gent Gran, arriben a la 5a edició amb un premi al reconeixement de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya (BBP) atorgat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals.

El programa d'enguany començarà divendres 16 de juny a les deu del matí, amb activitats de gimnàstica a la plaça de l'Ajuntament, obertes a tothom. A dos quarts de sis de la tarda, al Museu del Joguet, es farà la presentació i taula rodona del el llibre Peluts, rockeros i ye-yés a la Girona dels 60, un homenatge a Fredi Faure. I a dos quarts de set, tindrà lloc la segona trobada de grups de rock d’abans i d’ara de l’Alt Empordà, "Xarucs 60", a la Rambla, amb la participació de Musics Mix, Guillem Camós & Banda més la coral de l'Institut Deulofeu, The Peets, Cava Brut, Los Tinieblas, Bit Shadow, Give me five i Frankilesguilles.

El dissabte 17, el programa començarà a dos quarts d'onze del matí, al Consell Comarcal, amb un acte de benvinguda a les persones representants dels consells consultius de la gent gran de les comarques gironines, i amb la taula rodona "Fer-se gran, una etapa vital amb sentit". Paral·lelament, la major part d'activitats es concentrarà a la Rambla. A dos quarts d'onze, s'obriran els estands de les entitats i el mercat del brocanter i del col·leccionista, hi haurà animació esportiva a càrrec del servei d'esports de l'Ajuntament, i es farà una mostra de les diferents Unitats dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Figueres. A partir de les 11, un any més, diferents corals i escoles de dansa de la ciutat oferiran diverses actuacions i exhibicions. La jornada de dissabte clourà amb el Fira show-espectacle de la Gent Gran 2017, i comptarà amb Regina Do Santos com a artista convidada.

El diumenge, com ja és tradició, es posarà el punt final a la 5a edició de la Fira a la plaça Catalunya amb una audició de sardanes al matí, amb la cobla Palafolls, un dinar popular i, a partir de les 4, un ball de tarda amb l’orquestra Boogie Woogie.

El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, assegura que la Fira de la Gent Gran és una proposta totalment consolidada, que a més enguany ha rebut la distinció de Bones Pràctiques per ser un esdeveniment innovador, de qualitat i de referència, i destaca l'èxit de la fórmula de treball de la fira, en què s'implica la gent gran en l'organització de l'esdeveniment.

La regidora de Gent Gran, Dolors Pujol, afirma que la fira aposta, any rere any, per dotar la ciutat d'un espai on la gent gran pugui mostrar a la resta de la ciutadania les múltiples activitats que duen a terme al llarg de l'any, i promoure el respecte vers la gent gran, entenent aquest col·lectiu com una peça clau dins de la idea de família.