Els jardins de la Ciutadella de Roses es convertiran un estiu més en sala de cinema a a fresca, tots els dijous a la nit, del 29 de juny i fins al 3 d'agost. La Mostra de cinema permet gaudir d'aquelles pel·lícules de qualitat i que no han passat desapercebudes en la cartellera de Roses i comarca, en versió original, ha dsstacat la coordinadora de la programació Mireia Manén.

La proposta de cinema a l'aire lliure permet gaudir del cicle de pel·lícules amb els amics o la família, en un espai obert, en sessions nocturnes que es poden acompanyar d'un pícnic. En aquest ambient Cine Ciutadella pretén seduir el públic de Roses i els visitants que arriben al municipi, a l'estiu, a través de sis propostes, de diferents gèneres, per arribar a tots els públics.

L'obertura és el 29 de juny amb Cafè Society de Woody Allen, EUA, (2016), Una comèdia romàntica elegant, loquaç i serpentejant que ens torna l'ha millor versió del cineasta. Es podrà veure en versió original en anglès amb subtítols en castellà. La següent proposta arriba el 6 de juliol amb 'Tarde para la ira' de Raúl Arévalo, Espanya, (2016). Un apassionant thriller que va triomfar en la darrera edició dels Goya i que atrapa l´espectador de principi a fi. Versió original en castellà amb subtítols amb anglès.

La tercera pel·lícula del cicle, La Llegada (Arrival) de Denis Villeneuve, EUA, 2016 incopora el 13 de juliol el gènere de la ciència ficció també en aquesta edició, amb l'arribada d'unes naus extraterrestres a la Terra Guanyadora d'una vintena de premis arreu del món, aquest film commovedor de ciència ficció no deixa indiferent a ningú i convida a la reflexió. Es veurà en versió original en anglès amb subtítols en castellà.

No pot faltar tampoc en aquesta vuitena edició un film d'animació infantil, Kubo y las dos cuerdas mágicas, el 20 de juliol amb una versió doblada en castella. La pel·líucla, nominada com a millor llargmetratge d´animació als Oscar i als Globus d´Or va ser també la guanyadora del BAFTA a millor pel·lícula d´animació. Un treball absolutament portentós, un nou exemple de l'habilitat de Laika per seguir donant mostres d'excel·lència.

Finalment arriben els dos darrers títols: el 27 de juliol és el torn de la molt recomanable Whiplash de Damien Chazelle, EUA, 2015 hores, amb un duel interpretatiu vibrant, que va permetre que la pel·lícula s´emportés el Premi del Públic i el de Millor pel·lícula a Sundance. També es veurà en versió original en anglès amb subtítols en castellà. Finalment el 3 d'agost es clou la cartellera amb Captain Fantastic, de Matt Ros EUA (2016). Una pel·lícula feta per pensar, entretenir i gaudir amb sis impressionants interpretacions dels joves i un gran Viggo Mortensesn que ho dona tot en aquest film.

L'objectiu de la programació d'enguany que ja està plenament consolidada i compta amb el suport de l'ajuntament des dels inicis és superar els 800 espectadors de l'edició passada, ha recalcat Manén.