Aquest cap de setmana se celebra la desena edició de la fira Arrels del Vi, a Sant Martí d'Empúries (l'Escala), on els organitzadors han canviat l'emplaçament, a causa de la manca d'espai que hi havia a la plaça gran. Ara, la fira se celebrarà al Parc Creuet.

La fira compta enguany, el 3 i 4 de juny, amb un total de 24 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma i 1 celler convidat del Rosselló,Maison Albera. Han confirmat la seva participació els següents productors de la DO Empordà: *lavinyeta, AV Bodeguers, Bodegas Mas Vida, Castell Perelada, Celler Arché Pagès, Celler Castelló - Murphy, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Celler Pujol Cargol Masarac, Cellers d’en Guilla, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, JOC, Mas Llunes, Mas Oller, Pere Guardiola, Roig Parals, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots.

A més, aquest any Arrels del Vi compta amb les tapes d’Anxoves de l’Escala M. Sureda amb Pa de Tramuntana dels Flequers Artesans de les Comarques Gironines, així com amb els següents expositors: els productors d’oli d’oliva de Ventalló Serraferran, Formatges La Balda i Le Bolut, el projecte agrícola i ramader ecològic Llavora Agropecuària i el “show” degustatiu d’ostres Ostrens. Enguany els més petits gaudiran d’una activitat molt especial a Arrels Kids, podran fer el seu propi pot d’Anxoves de l’Escala M. Sureda i endur-se’l a casa, dissabte i diumenge de 18h a 19h. També tindrem les esperades visites guiades a les Ruïnes d’Empúries a les 16h, que parlen de com va arribar el vi a aquest punt privilegiat del Mediterrani fa 26 segles i acaba amb el tast de Mulsum (vi romà), un taller de cupatge dirigit per Jordi Esteve de 19.30h a 20.30h, una parada de l’artista Marta Arañó amb el seu Tinta i Vi, chillout, música en directe i altres sorpreses.