La 24a Festa del Joguet intergalàctica de Figueres se celebrarà el 4 de juny amb una vuitantena d´expositors, del país i francesos, també suïssos i holandesos que convertiran la plaça Catalunya en epicentre del món del joguet. Trens, nines, cotxes, titelles, motos, videojocs, retallables, robots, patinets, la llista d´articles inclou sempre grates sorpreses, per això, "a primera hora, començo a passejar per les parades a veure quin joguet em crida per venir al museu" ha explicat el director del Museu del Joguet Josep Maria Joan que cada any per la festa incorpora alguna petita joia a la seva col·lecció, en l'acte de presentació, on ha estat acompanyat del col·leccionista Gui Ablard i el regidor de fires i festes Jordi Masquef.

Encara estan les inscripcions obertes per participar en aquesta festa, que des dels seus orígens ha canviat molt,i ha evolucionat al ritme que ho ha fet el seu públic, persones que han nascut entre els anys 70, 80 i 90 "i que ara busquen els joguets amb què van créixer i jugar des de petits" amb la qual cosa la festa s´ha convertit en intergeneracional, ha destacat el regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef. Per recordar els orígens de la festa s'ha exposat al Museu el primer cartell de la trobada, on apareix un cuiner menjant joguets, fent al·lusió a lantic Hotel París emplaçament que va acollir el museu del Joguet.

Activitats lúdiques

El cartell de la Festa s´ha inspirat en una fotografia de Jordi Puig, on apareix un saltamartí, una peça del Museu que no arriba als tres centímetres, per promocionar la festa. Enguany també es complementa l´activitat amb propostes paral·leles com ara un torneig de Magic, a càrrec dels promotors de Dystopian Figueres, els quals oferiran la possibilitat, als assistents que la gent no només vingui a comprar o vendre, que puguin jugar una estona, també.