La Fira-Festa Concurs de l´Allioli de Creixell arriba aquest diumenge al paratge de l´arbreda de Creixell per gaudir d´una jornada d´activitats lúdiques per a tots els públics. El president de l´Associació d´Amics i Veïns de Creixell, Jordi Palmada, explica una de les novetats que incorpora el tradicional Concurs Internacional d´Allioli (11.30 h): es tracta del Premi Allioli Excel·lent, una demostració que oferiran diferents restaurants tot utilitzant oli amb el segell Girona Qualitat. Els participants seran Cap i Pota i Can Jeroni de Figueres i El Molí de l´Escala.

Enguany la Festa reconeix Carme Ruscalleda, del restaurant Sant Pau, amb el premi Mà de Morter d´Or, i el premi Morter d´Or serà per al cadaquesenc Albert Raurich, del Restaurant Dos pebrots i Dos Palillos de Barcelona, amb reconeixement d´una estrella Michelin. L´acte tindrà lloc a les 11.30 hores.

Per als més matiners, la Fira proposa un taller de cuina que l´Àvia Remei ofereix per a nens i nenes i pares acompanyants. Només cal portar-hi el morter, mà de morter, alls, oli i sal. La inscripció és gratuïta. A les 2 del migdia es fa el dinar popular.

La Festa s´innova amb l´hamburguesa d´allioli

La gran festa de l´allioli de Creixell tindrà un al·licient més aquest any. Es tracta de la presentació (12.45 h) de setze varietats d´hamburgueses amb allioli, creades per carnissers i xarcuters de la província de Girona. El Gremi fa una aposta constant per la formació i la innovació, amb l´objectiu de tirar endavant un sector artesà, "que cal protegir", va aprofitar per reivindicar el president del Gremi de Carnissers i Xarcuters, Ricard Josep. El producte està agradant a joves i a grans. S´ha lligat l´allioli amb l´hamburguesa amb encert: hamburgueses de pollastre, de conill, coulants de xai, l´oferta és tan àmplia com variada.