Al món hi ha multitud de palaus dignes de visitar. En aquesta ocasió, vam viatjar al llarg de la geografia d'Europa per descobrir alguns dels més bells, majestuosos i espectaculars palaus que podem trobar al Vell Continent.

Descobrim la bellesa i sumptuositat d'uns edificis que compten amb segles d'història al darrere i que han perdurat al pas del temps fins convertir-se en atractius turístics que cada any atreuen la visita de milers de persones.

Són palaus que destaquen no només per la seva espectacularitat i bellesa, sinó també per la història que s'amaga rere els seus murs, que permet endinsar-se en molts casos en la vida dels reis que al seu dia van arribar a dominar Europa.

Palau de Versalles

El llegendari palau, que al seu dia va ser residència de Lluís XIV, és sens dubte un dels complexos arquitectònics més importants d'Europa. Els seus tres palaus, els seus jardins i els seus parcs són a dia d'avui un dels llocs turístics més notables de França, amb més de 3 milions de visitants a l'any. La seva importància radica tant en la seva bellesa com per la història que hi ha darrere d'aquest complex, en què a més destaquen els seus espectaculars i bells jardins.

Palacio de Versalles. Foto: ToucanWings

Palau Reaial

Construït entre 1738 i 1759 per ordre de Felip V i segons els dissenys dels arquitectes Filippo Juvara i el seu deixeble Joan Baptista Sacchetti, bolet imponent construcció s'assenta sobre el solar de l'antic Alcàsser de Madrid. És la residència oficial dels Reis, encara que aquests no habiten en ell, sinó al Palau de la Zarzuela. Amb una extensió de 135 000 metres quadrats i 3.418 habitacions (en superfície, gairebé el doble que el Palau de Buckingham o el Palau de Versalles), és el palau reial més gran d'Europa Occidental, 2 i un dels més grans del món.

Palacio Real. Foto:GettyImages

Buckingham Palace (Inglaterra)

Considerat el segon palau més bonic del món després del de Versalles, el Buckingham Palace és sens dubte un dels llocs més visitats del món. Milers de turistes a l'any el visiten només per mirar a través de les portes. Situat a la ciutat de Westminster, el Palau de Buckingham va obrir les seves portes el 1703 i segueix sent la residència del monarca del Regne Unit, la Reina Elizabeth II.

Buckingham Palace. Foto:GettyImages

Palau de Pena

El Palau de Pena és una edificació d'estil romàntic que va començar a construir-se en 1836 i presumeix de tenir algunes de les vistes més meravelloses del món. En un dia clar, des del castell (situat a les muntanyes de Sintra) es pot veure sense problema la ciutat de Lisboa sencera, situada sota. El Palau de Pena està obert a les visites tot l'any.

Palacio de Pena. Foto:GettyImages

Chateau de Chambord

Creat per al Rei Francisco I de França, la construcció del castell de Chambord va trigar un total de 27 anys, comptant amb 1.800 treballadors i la seva construcció va concloure en 1547. El clar homenatge del Chateau de Chambord a l'arquitectura del Renaixement Francès fa que sigui considerat un dels més bells palaus al món.

Chateau de Chambord. Foto:GettyImages

Castell de Windsor

El Castell de Windsor és conegut principalment per la seva llarga associació amb la família reial britànica. L'estructura ocupa una àrea de més de cinc hectàrees i combina elements de fortificació, de palau i de poble petit, que estan obertes al públic. El palau va ser construït al segle XI i fins a la data encara compta amb esdeveniments que van des d'exposicions d'art fins a representacions teatrals.

Castillo de Windsor. Foto:GettyImages

Castell de Praga

El Castell de Praga va començar la seva construcció l'any 870 i no es va poder veure acabat fins 1929. Aquest impressionant colós situat a la riba del riu Vltava se cita en el Llibre Guinness dels Rècords com el castell més gran al món. En l'actualitat segueix sent la residència oficial del president de la República Txeca.

Castillo de Praga. Foto:GettyImages

La Alhambra (España)

El Palau de l'Alhambra de Granada (Espanya) va ser ocupat per primera vegada pel Rei Mohammed Ibn Yusuf ben Nasr en la segona meitat del segle XIII, però al voltant de l'any 899 va passar a usar-se amb fins militars. Les meravelloses vistes de la pintoresca ciutat de Granada des del palau posicionen a l'Alhambra com un dels llocs més impressionants del món. Una de les grans meravelles del nostre temps.

La Alhambra. Foto:GettyImages

Palacio Schonbrünn (Austria)

Situat a Viena, l'antiga residència d'estiu de l'Emperador Maximiliano II és mundialment conegut per ser un dels monuments històrics més importants d'Àustria, així com una important atracció turística.

Palacio Schonbrünn. Foto:GettyImages