L'AMPA de l´escola Els Terraprims de Camallera us convida a participar en la 17a edició de la Festa de la Mainada que tindrà lloc al pavelló de Camallera el proper diumenge dia 14 de maig. Es tracta d´una jornada gratuïta que es desenvolupa durant tot el dia i on l´eix principal són els més de 30 tallers que hi ha programats, per a nens i nenes d´educació infantil i primària, que preparen les famílies de l´escola i les entitats del municipi i rodalies. N´hi ha de tot tipus i podeu consultar-los a la web de la Festa: cuinetes, samarretes, punts de llibre, nusos mariners, ampolletes de sal, robòtica, sorres de colors, reciclatge, pirogravació, clauers, pintem pedres, còctels, viseres, fang, estels... A més dels tallers s´organitzen una sèrie d´activitats puntuals i paral·leles que completen el programa.

La festa comença amb una cercavila pel poble a càrrec dels grallers i timbalers de Vilaür, Palau de Santa Eulàlia i els gegants de Jafre, que ens conduirà fins al pavelló on podrem gaudir de l´actuació de la Bufa Bastonera. Els alumnes de 5è de l´escola seran els encarregats de fer el pregó d´obertura d´enguany.

En aquest moment és quan la festa pròpiament dita comença amb l´inici dels tallers per a tota la mainada. Cal destacar que és una festa oberta a tots els nens i nenes i pensada perquè s´ho passin d´allò més bé realitzant les activitats que més els agradin: poden participar també a la ruta btt o a la masterclass de Zumba® Kids. Els més tranquils podran gaudir de l´exhibició d´agility a càrrec dels Dimonis de Bàscara o fer-se una fotografia amb la Misha, la gateta del Club Súper 3. També hi haurà una àrea de jocs infantils reservada als més petits! Com a novetat, a finals del matí el mag Vilarasau farà un espectacle de màgia que deixarà a petits i grans ben bocabadats.

Durant tot el dia hi haurà servei de bar i entrepans, però cal destacar especialment l´arrossada, seguida de més i diferents tallers. També a la tarda, la mainada podrà gaudir dels contes màgics explicats amb molta traça per l´àvia Agnès, acompanyats de música i ombres xineses. Finalment i com a cloenda, hi haurà l'actuació a càrrec de Jaume Iba i els Trastos Band i una gran xocolatada per a tots aquells que s´hagin quedat amb gana!

L´entrada és gratuïta i l´horari de la festa és de 10 a 19.30h. L´any passat més de 1.000 persones varen passar-hi i l´organització espera enguany poder mantenir la participació i l´acceptació de les darreres edicions.