Inspirant-se en 'La cage aux folles', la comèdia teatral del dramaturg francès Jean Poiret estrenada en el Palais Royal de París el 1973, l´elenc de l´associació teatral de Sant Llorenç de la Muga, ara coneguts com a Còmics, ha fet la seva pròpia adaptació, amb números de ball i cançons en directe.

L´obra, dirigida per Joan Serrat, es titula La Gàbia de les locas i amb ella van aconseguir omplir el teatre Jardí el mes de novembre passat durant dos dies i no han parat de representar-la amb gran èxit i allà on van l´expectació és màxima. Per la Santa Creu, seran un dels plats forts de l´envelat de Fires, de la plaça Catalunya. Hi actuaran aquest dilluns 1 de maig a les 20.30 hores.

Els motors de l´obra són dos personatges, en René i l´Àlbin, una parella d´homosexuals madurs que dirigeixen un local d´oci situat, en aquesta adaptació lliure creada i dirigida per Joan Serrat, a Sitges, i que reben la inesperada visita del fill anunciant-los que es casa amb la filla d´un matrimoni ultraconservador. Al voltant de René i Àlbin, papers interpretats per Ricard Sedó i Joan Tomàs, orbiten diferents personatges. En total, l´elenc dels Còmics mou fins a 38 persones, entre actors, ballarins i tècnics, tots bolcats totalment en la nova producció que no deixa de fer bolos.