Aquest any 2017 Figueres és Capital de la Sardana, es commemora el bicentenari del naixement del músic figuerenc i creador de la sardana moderna, Pep Ventura, i el Festival Còmic s'afegeix a l'aniversari amb 'Sardaxou', una proposta desenfadada de la Cobla Contemporània que convida a ballar sardanes tot rient i/o a gaudir d´un espectacle amb músics disfressats, fum, confeti i molt d´humor. Serà aquest diumenge, en la recta final del Festival, a l'espai de la plaça del Gra, al migdia.

Encara el dia guarda moltes noves activitats. També, al migdia, al barri del Rally Sud, arriba la proposta d'El Negro y el Flaco, Charabia, un espectacle de circ-teatre que transportarà el públic a un circ estrany d´estètica propera a Juli Verne. Tres personatges anacrònics a mig camí entre realitat i ficció transformen objectes d'ús quotidià en sorprenent material artístic i parlen un llenguatge propi, la "charabia". L'escena evoluciona a mida que l´extravagant carro que condueixen es va convertint en una pista de circ amb el seu teló de fons i la seva petita orquestra... Humor, música, equilibris, teatre gestual, malabars, dansa... "Charabia" és un espectacle en clau de clown per a tots els públics; amb moments poètics, d´altres còmics i d´altres on la manipulació dels objectes pren el protagonisme.

L'espai Citroën serà envaït per l'humor de Marcel Tomàs i l'espectacle 'Trams', a les 17.00 hores. Deu anys ha tardat Marcel Tomàs a actuar al Festival Còmic de Figueres, és un artista amb un domini absolut de la comicitat, sap engrescar el públic amb els seus conflictes surrealistes i solucions estrafolàries.

Continua la programació amb una tarda de microteatre a la Fundació Clerch i Nicolau, la proposta del Festival Còmic de Figueres amb la qual serveix d´aparador a tots aquells elencs teatrals o artistes que tinguin alguna escena molt còmica per a ensenyar al món.

I finalment i com a cloenda, Dimitri Bogatirev & Family proposen 'Aga-Boom', un èxtasi per a públic de totes les edats, l´espectacle total. Dimitri Bogatirev i la seva esbojarrada família tornen a Figueres per a celebrar que el Festival Còmic fa deu anys. La millor tradició russa de clown, el més pur estil "Cirque du Soleil" arriba de nou des de Las Vegas. Un regal per a totes les nenes i els nens que amb les seves rialles han fet, fan o continuaran fent gran aquest festival „ganàpies de 14 a 99 anys inclosos. No hi ha una festa del teatre més completa: joc, diversió, rialles, pilotes gegants, papers i més papers. Pallassos en estat pur en una altra actuació única a Catalunya.