El Festival Còmic de Figueres ja no seria el mateix sense les sessions de risoteràpia de la Mª Luz Lurbe. Ella fusiona com ningú joc, diversió i rialles, regala eines per a poder relativitzar i respondre a la vida amb actituds positives. És la primera activitat d'aquest divendres del Festival, que arrenca a les 10.00 hores al barri del Poble Nou. Es tracta d'una de les activitats gratuïtes de la jornada. La següent arriba al migdia amb la companyia La Mano Jueves i l'espectacle 'Ricky, el profesor de teni', a la plaça Joan Tutau. Equilibri rere equilibri, malabarisme rere malabarisme, amb no pas més de tres cadires i unes quantes raquetes deformades Ricky acaba guanyant el partit amb els sets en blanc. La seva divertida actitud de fatxenda i perdonavides, paròdia de tants tennistes famosos, el converteix en el número u de l´ATP, l´Associació de Torracollons Professionals.

En un dels escenaris que més públic atrau del Festival, l'Espai Citroën de la Plaça Catalunya, sorgeix a les cinc de la tarda, la proposta de Guillem Albà & La Marabunta. Una marabunta és un núvol de formigues afamades que tot ho arrasa. Però també és el nom de la tropa de músics esbojarrats que acompanya Guillem Albà, un clown amb vocació d´estrella del rock. Marabunta a més a més és el títol del seu arrasador espectacle, una proposta premiada en molts festivals i mostres, el show ideal per a desconnectar una estona de tot. Desenes de personatges, cançons i bestieses per a no parar de riure.

El Festival Còmic de Figueres s´ofereix també d´aparador a tots aquells elencs teatrals o artistes que tinguin alguna escena molt còmica per a ensenyar al món. La intenció és reunir a gent sonada amb ganes de fer riure i compartir-ho. Fer passar una estona inoblidable al públic. Fer vibrar el món a cops de diafragma.

Per uns dies la Fundació Clerch i Nicolau de Figueres es convertirà en una mena de «13, Rue del Percebe». Els espectadors transitaran per grups a través de 5 escenes distribuïdes per tot l´edifici, a ritme de 6 passis per dia i 15 minuts d´interval, a partir de les set de la tarda.

La jornada clou de la millor forma. The Umbilical Brothers presenta: Don't explain.

The Umbilical Brothers són un fenomen global, visiten els festivals d´humor més importants del planeta, omplen els teatres de les principals ciutats del món, participen en els programes més vistos de la tele, els seus vídeos acumulen milions de visites a Internet... I només són un duo de còmics australià sense decorats ni vestuari!

El seu estil és únic: expliquen històries amb gestos i sons. Són gamberros, directes, potents. De tan bandarres cauen bé. Ja van actuar al Festival Còmic de Figueres l´any 2009. Després moltíssima gent es va lamentar d´haver-se´ls perdut. Tornen per a celebrar el desè aniversari del festival i per clamor popular a les xarxes socials.