Aquest dilluns 3 d'abril s'han lliurat els Premis Cartavi de l'edició 2016 en un acte que ha reunit un centenar de persones al Reial Palau de Pedralbes i que ha comptat amb l'assistència, entre d'altres, de la Consellera d'Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret, i el President de l'Associació Vinícola Catalana -organitzadors del certamen-, Valentí Roqueta, així com altres autoritats i diversos presidents de les Denominacions d'Origen d'arreu del país.

El certamen premia aquelles cartes de restaurant que tenen major presència de vi català. I, un any més, l'avaluació s'ha fet diferenciant els restaurants per categories: "A", identifica els restaurants de més de 40 euros; "B", els restaurants d'entre 20 i 40 euros; i "C" els qui ofereixen menús de màxim 20 euros.

El restaurant Cal Músic de Figueres va guanyar en la categoria C de les comarques gironines.

Els Premis Cartavi estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes. Es pretén animar a consumidors, restauradors i sommeliers a potenciar el consum vi de la nostra terra, en especial, als restaurants del territori català. Cartavi compta amb la col·laboració de l’INCAVI, de l’Associació Catalana de Sommeliers i de FIVIN.